Megtalálták a lakóházakra zuhant gép második feketedobozát

Biskek |

<p>Megtalálták a Kirgizisztánban január 16-án lakóházakra zuhant török teherszállító repülőgép második feketedobozát is a baleset helyszínén, nem messze a Biskek melletti Manasz repülőtértől - jelentette kedden a kirgiz rendkívüli helyzetek minisztériuma.</p>

A tárca szerint a második feketedobozt a repülőgép nagyobb roncsdarabjainak átvizsgálása során találták meg. Az első feketedobozt, vagyis azt, amelyik a pilóták beszélgetését rögzíti, hétfőn lelték meg. A minisztérium szerint mindkét rögzítő berendezést átadják az orosz államközi repülésügyi bizottság (MAK) képviselőinek, akiket a nap folyamán várnak Moszkvából a kirgiz fővárosba.

A kirgiz hatóságok a légikatasztrófa miatt nemzeti gyásznapot hirdettek kedden.

A Boeing 747-400-as típusú repülőgép Hongkongból Isztambulba tartott, de üzemanyag-felvétel céljából le kellett szállnia a kirgiz főváros, Biskek melletti Manasz repülőtéren. A pilóta azonban a sűrű köd miatt eltévesztette a leszállópályát, és a repülőtér melletti falu házait tarolta le néhány száz méter hosszan. Huszonhárom házat földig rombolt. Legfrissebb adatok szerint 38-an vesztették életüket a szerencsétlenségben, 34 helyi lakos és négy pilóta.

A rendkívüli helyzetek minisztere hétfőn közölte: a szerencsétlenség okát egyelőre nem ismerik, de könnyen elképzelhető, hogy a kapitány hibája idézte elő. Sűrű köd volt a gép lezuhanásakor, de megoldható lett volna a biztonságos leszállás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?