Meglepetésre osztrák siker az alpesi világkupafutamon

Altenmarkt-Zauchensee |

<p>Nagy meglepetésre a hazai közönség előtt szereplő Christine Scheyer nyerte a női alpesi sízőknek az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben vasárnap rendezett lesikló világkupafutamát.</p>

A versenyen a legnagyobb esélyesek már lejöttek, Tina Weirather vezetett, ám ekkor a 22 éves síző fantasztikus, mindenkinél gyorsabb menetet produkált, s 39 századdal megelőzte az addig élen álló liechtensteini ellenfelét. Scheyer pályafutása során először állhatott dobogóra, az eddigi legjobb teljesítményét decemberben a Val d'Isere-i lesikló futamon érte el, amikor kilencedik lett. 

Szintén meglepetést okozott, hogy 26-os rajtszámmal, közvetlenül Scheyer után az amerikai Jacqueline Willes jött be harmadiknak, ő szintén először végzett a legjobb háromban.

A versenyt nagy érdeklődés övezte, mivel két hónappal kartörése után visszatért a leggyorsabb szakág olimpiai és világbajnoka, az amerikai Lindsey Vonn, aki végül a 13. időt érte el. Az első három lesiklófutamon győztes, így a vk-pontversenyben toronymagasan éllovas szlovén Ilka Stuhec ötödik lett.

Miklós Edit nem indult a versenyen, mivel a futamot megelőző hivatalos tréningen hatalmasat bukott, és mentőhelikopterrel szállították a pongaui kórházba.

Eredmények:
    --------------
1. Christine Scheyer (osztrák) 1:21.15 perc
2. Tina Weirather (liechtensteini) 1:21.54
3. Jacqueline Wiles (amerikai) 1:21.69

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?