Ma díjazzák az év magyar sportolóit

Budapest |

<p>Hosszú Katinka és Szilágyi Áron győzelmére nem lenne nagy szorzó a ma esti budapesti Év sportolója-gála előtt, azt már nehezebb megjósolni, ki lesz az év edzője.</p>

Az emlékezetes magyar sportsikereket hozó 2016-os év legjobbjait ma este (19.30) a Nemzeti Színházban díjazzák, összesen 13 kategóriában hirdetnek győztest. A tavalyihoz hasonlóan megválasztják az év fogyatékos férfi és női sportolóját, valamint csapatát, és az év fogyatékos sportolókkal dolgozó edzőjét is. Kiosztják az MLSZ-életműdíjat és a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság közös életműdíját is. Díjazzák az év legjobb férfi- és női futballistáját, valamint az év gólját, és megtudjuk, ki lett az év legjobb férfi és női sportolója, az év edzője, valamint az év csapata. A két fő egyéni kategóriának a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, illetve a Rióban londoni címét megvédő Szilágyi Áron a fő esélyese. A klasszis úszó ötödször lehet az év sportolója, kategóriájában a Rióban szintén három aranyérmet szerző kajakos Kozák Danuta, valamint a tavalyi olimpia első magyar aranyérmese, a vívó Szász Emese került még az első három közé. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"262010","attributes":{"alt":"Szilágyi Áron (jobbra) először lehet az év sportolója, Hosszú Katinka ötödször","author":"SITA/AP-felvétel","class":"media-image","height":"277","title":"Szilágyi Áron (jobbra) először lehet az év sportolója, Hosszú Katinka ötödször","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Mivel a riói olimpián a nyolc magyar aranyból hetet nők szereztek, a férfiaknál szinte borítékolható az immár kétszeres olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron győzelme. Neki ez lehet az első diadala, első ötkarikás győzelmének évében az úszó Gyurta Dániel nyerte az ankétot. Ebben a kategóriában még a vívó Imre Géza és az úszó Cseh László van a top 3-ban. .comMENT: FONTOS-E GYŐZNI AZ ANKÉTON?  Az év edzője a Hertha futballcsapatát irányító Dárdai Pál, a Szász Emesét felkészítő Kulcsár Győző, valamint Hosszú Katinka edző-férje, Shane Tusup lehet. Itt vélhetően Dárdai és Tusup között dől majd el a verseny: érdekesség, hogy míg Dárdai magyarként egy külföldi csapat sikereiért dolgozik, Tusup épp fordított eset, külföldiként egy magyar sportoló sikereiben vállal részt. Az év csapata a labdarúgó-válogatott, illetve a női kajak kettes vagy kajak négyes közül kerül ki. Az impozánsra tervezett gála két házigazdája Berkesi Judit és Kovács István lesz, az M4 is élőben közvetíti. (bt) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?