AKO: Kotlebáék tovább erősödtek

Pozsony |

<p>A felmérés eredménye szerint a Kotleba-féle ĽSNS már a negyedik legerősebb párt Szlovákiában: a szavazatok 11,5%-át zsebelte volna be.&nbsp;</p>

Ha január elején tartották volna a parlamenti választásokat, a Smer 27,7%-kal nyerte volna azt. A második helyen az SaS (13,1%), a harmadikon az SNS (12,7%) végzett volna - derül ki az AKO ügynökség aktuális felméréséből.   A felmérés eredménye szerint a Kotleba-féle ĽSNS már a negyedik legerősebb párt Szlovákiában: a szavazatok 11,5%-át zsebelte volna be. Az AKO legutóbbi, decemberi felmérésének eredményével összehasonlítva Kotlebáék 1,4%-kal többet szereztek volna. A parlamentbe jutott volna még az OĽaNO-NOVA (8,7%), a Sme rodina (7,7%), a KDH (7,1%) és a Most-Híd (6,1%). A legutóbbi felmérés óta jelentős, 1,6%-os javulást mutat a KDH.  A parlamenten kívül rekedt volna az MKP (3,2%) és a Sieť is (1,2%). A felmérésben részt vevők 67,7%-a biztosan szavazott volna, 14 százaléknyian nem járultak volna az urnákhoz.  A felmérést 1000 válaszadó bevonásával végezték január 2. és 10. között. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?