Boráros Gábor az Oktagon-birodalom vásárúti királya

<p>Felkapta a népszerűség. Valóságshow-ban lett az Oktagon első MMA-királya. Csehországban és Szlovákiában egyszerre, mivel e két ország legjobbjának hirdették ki a prágai döntő után.&nbsp;</p>

Boráros Gábor 24 éves vásárúti harcos, csallóközi őserő rejlik benne. Decemberi diadaláról beszélgettünk.

Jakub Běle nevű cseh ellenfelét már az első menetben elintézte, mégpedig fojtással győzte le őt. Hogyan sikerült ilyen gyorsan végeznie vele?

Megvolt a győztes taktika, csak végre kellett hajtani. Minden úgy sikerült, ahogyan terveztük. Mivel ellenfelem sokkal magasabb volt nálam, ezért le kellett őt rohannom, nem megvárni, míg elkezdi azt csinálni, amit akar, hanem elejétől irányítani a meccset. Az elején bevittem neki egy olyan ütést, ami után eltört az álkapcsa. De ezzel még tudta folytatni a bunyót. Aztán egyszer mögé kerültem, lerántottam a földre, rátettem a nyakára egy fojtást, és kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Tehát minden úgy ment, mint ahogy a versenytaktika diktálta. Történt valami meglepő is abban a döntőbeli alig négy percben?

Számoltam azzal, hogy ha lesz rá lehetőségem, azonnal leviszem őt a földre, mert ott már nem számít, ki a magasabb. Az elsődleges cél tehát ez volt.

És fojtással elintézni?

Arra számíthattam, ami bejön. Mivel a fojtás volt a kézenfekvő, azt alkalmaztam.

Hány csatát kellett megnyernie, hogy eljusson a döntőbe?

Amíg a rovinkai villában laktunk, és Pozsonyban voltak a meccsek, akkor kétszer győztem.

Prágai diadala MMA-harcosi pályafutásának a csúcsa?

Eddig mindenképpen.

Megnyerte az Oktagon – Kihívás valóságshow 77 kilósoknak kiírt sorozatát. Továbbra is a pozsonyi Octagon Fighting Academy bunyósaként?

Náluk edzem, őket képviselem.

Rengetegen megnézték a valóságshow kicsúcsosodását jelentő döntőt. Hogyan lehet ebből kihámozni ennek a sportértékét?

Azt már nem videózzák, nem adják le, hogy mi van a győzelem után. Az a jó benne, hogy gyarapodtak a szponzoraim, segítséget kapok. Ez abban nyilvánul meg, hogy az olyasmit, amire eddig sok pénzt kellett költenem, most már kérhetem és kaphatom. Hírnevet szereztem ebben a sportban, hogy könnyebb legyen továbbmenni.

Valóságshow-ba csomagolt küzdelemben győzött. Milyen ennek a sportértéke?

Egész Európában korábban még nem csináltak hasonló műsort. Amerikában van csak ilyen, onnan jött az ötlet is. Elsőként láttak hozzá földrészünkön a műsor készítői, s az is nagy dolog, hogy mi szereplői lehettünk a két közép-európai országból.

Hány súlycsoportban ment a harc?

Aki indult, mindenki 77 kilóban versenyzett. Vagyis ilyen versenysúllyal kellett fellépnie. Abszolút bajnoka lettem ennek a sorozatnak.

Már korábban pályafutása során is gyakran megsérült. Most is baj volt a térdével. Az első menetben aratott győzelme arról árulkodik, hogy ez nem okozhatott különösebb gondot…

Még a felkészülés alatt, két-három héttel a mérkőzés előtt sérült meg a térdem. A meccs napján sem voltam még rendben. Bunyózás közben már nem érzékeltem a fájdalmat.

Amerikában elterjedt sportágról van szó. Prágai sikere hova helyezhető az MMA-harc világában?

Szlovákiai és a csehországi viszonylatban ez volt az egyik legnagyobb, megnyerhető cím. Jó kiindulópont ahhoz, hogy komolyabb gálákra, komolyabb szervezetekhez elhívjanak.

Nem tartozik a magas versenyzők közé. Alacsony testében csallóközi őserő rejlik. Erre építi sikereit?

Igen. Próbálom kihasználni, hogy kisebb, de erősebb vagyok, mint a többiek.

Úgy hallottam, népes csallóközi szurkolótábora volt a prágai döntőben. Netán van már fanklubja is?

Ismerőseim, barátaim, a családtagok már egy hónappal a meccs előtt megígérik, hogy eljönnek. Vannak, akik csak jelzik, hogy szorítanak, de olyanok is akadnak, akik meglepnek a jelenlétükkel. Szerveznek egy harmincfős csapatot, és drukkolnak. Ők az én szurkolótáborom.

Érzékelte jelenlétüket?

Közben nem, mert akkor magammal vagyok elfoglalva, de a bevonuláskor, bemutatáskor, a meccs előtt és után jelezték, hogy velem vannak. Meglepődtem, milyen sokan eljöttek szurkolni.

Milyen küzdelemre készül legközelebb?

Április hetedikén Pozsonyban lépek fel egy profi gálán. Mindenki indul, aki Prágában, csak más-más ellenféllel találja magát szemben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?