26 ezer bombát dobott le tavaly az Egyesült Államok

Washington |

<div>Hét országban több mint 26 ezer bombát dobott le 2016-ban az Egyesült Államok &ndash; tette közzé a The Council of Foreign Relations nevű New York-i agytröszt.&nbsp;</div>

Ez becsült szám, mert megbízható adatok csak a Jemenben, Pakisztánban, Szomáliában és Líbiában végrehajtott légitámadásokról vannak. A Pentagon meghatározása szerint egy légicsapás több bombát és lőszert is magában foglalhat.  A New York-i intézet a Pentagon és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni terrorellenes harc adatai alapján következtette ki a becsült számot. A legtöbb bomba 24 287 Szíriában és Irakban hullott a terrorellenes harc keretében. A megvizsgált adatok szerint az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció 7473 légicsapásából 5904-et amerikai gépek hajtottak végre, a koalíció légitámadásainak nagyjából 79 százalékát. A szövetség összesen 30 743 bombát dobott szíriai és iraki célpontokra 2016-ban. Az amerikai légierő Irakban 2941, míg Szíriában 2963 légicsapást hajtott végre. Ennek értelmében szinte azonos számú fegyvert vettek be a két országban, Irakban 12 ezer 95-öt, Szíriában 12 ezer 192-őt. Emellett Afganisztánban legkevesebb 1337, Líbiában 500, Jemenben 34, Szomáliában 14, és Pakisztánban 3 amerikai bomba pusztított. Az Egyesült Államok 2016-ban 3027 bombával többet dobott le mint 2015-ben – állapította meg a New York-i agytröszt.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?