Jó tanácsok a naptárban atomkatasztrófa esetére

Léva |

<p>A mohi atomerőmű közelében élő lakosok tájékoztatása és biztonsága a cél.</p>

A napokban kézbesítik a mohi atomerőmű közelében lévő járási székhelyre, valamint a környező községekbe a villamosművek 2017-es és 2018-as évre szóló naptárát. A naptárban a lakosok tájékoztatót találnak arról, mit tegyenek, ha vészhelyzet áll elő.

A rendkívüli eseményekre való felkészüléssel, a katasztrófahelyzetekre kidolgozott tervekkel, a radiációs biztonsággal folyamatosan foglalkozik az atomerőmű vezetése. Ha baj történne, a környéken lakók a helyi önkormányzat által kiadott, a hangosbemondón közvetített utasításokat követik. Kéthavonta kiadványt jelentetnek meg Atóm.sk címmel, amely az interneten is megtalálható. A naptárban a vészhelyzetben szükséges teendőket foglalták össze, ám azt is hangsúlyozzák, kicsi a valószínűsége annak, hogy ilyen katasztrófa bekövetkezhet. A mohi atomerőmű közelében fekvő Léva és a szomszédos községek lakosait arról is tájékoztatják, mikor tartanak szirénapróbát. Az atomerőmű honlapján a lakosokkal és a községek vezetőivel folyamatosan kapcsolatban lévő Polgári Információs Bizottság tevékenységéről számolnak be.

A Szlovák Villamosművek naptárát a községi hivatalok, valamint a Lévai Városi Hivatal dolgozói kézbesítik. Az atomerőműben két évvel ezelőtt nyitották meg az Energoland oktatóközpontot, ahová bárki bejelentkezhet, hogy tájékozódjon a komplexum működéséről és biztonsági intézkedéseiről.

A kéthavonta megjelenő közlönyben beszámolnak azokról a konferenciákról, melyeken szakemberek, diákok és önkormányzati képviselők vesznek részt, ahol elsősorban a biztonsági intézkedésekről, az atomhulladék tárolásáról van szó, de bemutatják az energetikai központ által támogatott polgári társulásokat, szociális központokat is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?