Zuzulová második, de Shiffrin verhetetlen

semmering |

<p>A&nbsp;második helyen végzett a&nbsp;női alpesi sízők semmeringi műlesikló Vk-viadalán a szlovák Veronika Velez Zuzulová. A versenyt a szám királynője, az amerikai Michaela Shiffrin nyerte, aki nem sízett hibátlanul, de így is első lett.</p>

A második helyen végzett a női alpesi sízők semmeringi műlesikló Vk-viadalán a szlovák Veronika Velez Zuzulová. A versenyt a szám királynője, az amerikai Michaela Shiffrin nyerte, aki nem sízett hibátlanul, de így is első lett.

 

A semmeringi szlalom első futamában Zuzulová a második helyen végzett, 9 századmásodperccel maradt el Mikaela Shiffrintől, aki egy komolyabb hibát is elkövetett a pályán. A másik kiváló szlovák műlesikló, Petra Vlhová a rá jellemző agresszív stílusban kezdett, de egy hiba kizökkentette, s végül teljesen kicsúszott a pályáról. Bár visszament a kapuhoz, és végigment a pályán, esélye sem volt a második körbe kerülésre.

A második futamban Veronika Zuzulová ismét remekül versenyzett, csak egy apróbb megingása volt, és magabiztos előnnyel jött be az első helyre. Már csak Shiffrin volt hátra, az amerikai klasszis az első és a második részidőnél is gyengébb volt a szlovák sízőnél, ám az utolsó szakaszon egy másodpercet nyert, és végül 64 századmásodperc előnnyel győzött.

Shiffrin sorozatban a 12. műlesiklóversenyét nyerte meg, és már 26 Vk-győzelemnél tart. Semmeringben kedden és szerdán az óriás-műlesiklást is megnyerte, 1989 óta ő az első versenyző, aki egy helyszínen három nap alatt három futamot tudott nyerni.

Zuzulovának ez volt a 28. dobogós helyezése a Világkupában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?