Sulík publicistát perel, amiért lefasisztázta őt

Pozsony |

<p>Richard Sulík, az ellenzéki SaS politikusa bocsánatkérést és 10 ezer eurós kártérítést követel Michal Havrantól. A publicista ugyanis &bdquo;kínos fasisztának&rdquo; titulálta őt egy Facebook-bejegyzésben.</p>

A publicista-műsorvezető november 7-i posztjában Sulík egy kommentárjára reagált, melyben a liberális párt vezetője azt boncolgatja, miért Donald Trump nyeri az elnökválasztást. A pártelnök azt írta, túlságosan polkorrekt világban élünk, ahol a kisebbségek jogaiért harcolnak, és tiltják a diszkrimináció, valamint a szélsőségesség legkisebb megnyilvánulási formáit, ám „a legszegényebbé a fehér, dolgozó, heteroszexuális, adófizető amerikai férfiak lettek”.

Havran erre úgy reagált: „Voltak Európában olyan liberálisaink is, mint Jörg Haider vagy Pim Fortuyn. Ők is pszichotikus libertariánusként kezdték, majd úgy végezték, mint Richard Sulík, kínos faszisztaként.”

A pártelnök a saját honlapján közzétett periratban azt írja, Havran kivett egy állítást a kommentárja kontextusából, s minden alap nélkül nevezte őt fasisztának, és hasonlította őt Haiderhez és Fortuynhoz. A fasizmus lényegének hosszas definiálása után kijelenti, sosem volt fasiszta, nem viselkedik úgy, és kijelentései sem ezt tükrözik. Leszögezi, tudatában van annak, hogy politikusként el kell viselnie a kritikát, ám szerinte a publicista átlépte a sportszerűség határait.

Sulík egyébként azt is hozzáteszi, levélben bocsánatkérést követelt Havrantól, ám a publicista nem reagált. Michal Havran Facebook-oldalán kommentár nélkül megosztotta Sulík periratát, később hozzátette, járulékbónuszt várt a karácsonyfa alá Sulíktól, de egy pert kapott. (SME, fm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?