Vida győztes gólt lőtt édesapja születésnapján

<p>Már három bajnoki gólnál tart a szezonban, ebből kettő három pontot ért. A DAC utolsó őszi bajnokiját az aranyosmarótiak ellen Vida Kristopher döntötte el. A 21 éves magyarországi játékossal a lefújás után beszélgettünk.</p>

Amióta a DAC az új stadionjában játszik, már másodszor szerzett győztes gólt. A nagymihályiak után az aranyosmarótiakat is az ön találatával győzték le.

Nagyon szeretek itthon játszani, és úgy érzem, megy is a játék. Eddig minden hazai mérkőzésen fontos szerepet tudtam vállalni a csapat győzelmében. Minden hazai mecscsen játszottam, nagyon boldog vagyok. Örülök, hogy ismét gólt tudtam szerezni.

Hogy látta belülről a gólt?

Éreztem, hogy Zsila (Zsivkovics) be fogja adni, mert nagyon jók a beadásai. Számítottam rá, hogy ha Áki (Szarka) nem találja el, akkor valószínűleg át fog csorogni a hosszúra. Akkor ott kell lenni, és csak be kell pöckölni, de a kis gól is gól! Édesapámnak éppen a meccs napján volt a szülinapja, neki ajánlottam ezt a gólt. Minden hazai meccsen itt van, bármi jönne közbe, megoldja, hogy itt lehessen, és néha idegenbe is eljön.

Mit jelent a DAC-nak az új stadion? Átadása óta szárnyal a csapat…

Nagyon sokat. Nekünk is rengeteget jelent, hogy ennyi néző, ilyen szurkolás előtt játszhatunk. Szerintem ez az ellenfelet is megérinti valamilyen szinten, és ha már csak 5%-kal rosszabbul játszanak emiatt, az is jó. Mi meg akár 20%-kal is jobban játszunk! Úgy érzem, minden hazai meccs előtt mi vagyunk sokkal esélyesebbek, és ez nagyszerű érzés.

Összességében hogyan értékeli az őszi szezont?

A csapat szempontjából és személy szerint nekem is fantasztikusan sikerült az év vége. Egyre jobb játékot mutatunk, és végre jöttek az eredmények is. A tabellán is elindultunk felfelé. A szezon eleje nagyon jól indult, én is gólt lőttem Zsolnán, ahol 2:2-t játszottunk, de utána nem játszottam sokat, és a csapatnak sem ment. Nem volt nagy boldogság, viszont amióta itt van László Csaba, én is több lehetőséget kapok, amit meg is ragadtam. Nagyon örülök ennek.

Mi változott László Csaba érkezésével?

Németh Krisztiántól jó erőnléti alapokat kaptunk, ami most is látszik, bírjuk a mérkőzéseket. László Csabával pedig rengeteget foglalkozunk taktikával, és próbálja összerázni a csapatot, hogy egymásért küzdjünk, mert annak meglesz az eredménye.

A helyzetkihasználáson viszont még lehetne javítani.

Ez így van. Most is mondtuk az öltözőben, hogy szép, hogy nyertünk, és kiharcoltuk ezt az 1:0-s győzelmet, viszont ha meg akarjuk könnyíteni a helyzetünket, akkor be kell fejelni a másodikat, be kell lőni a harmadikat, és nincs gond, nem kell stresszelni a meccs 93. percéig, nehogy egyenlítsen az ellenfél.

Mit kíván a csapatnak az új évre?

Jó pihenést erre az egy hónapra, aztán jó felkészülést januárra, hogy tavasszal ott folytathassuk, ahol abbahagytuk.

László Csaba kemény edző hírében áll, aki az alapozás során kegyetlenül megdolgoztatja a játékosait.

Reméljük, hogy nem lesz azért annyira vészes… De ha keményen kell dolgozni, akkor azt fogjuk tenni.

Milyen tavaszt várhatnak a szurkolók?

Remélem, ahogy mi szárnyalunk egyre följebb, úgy a nézőszám is egyre nagyobb lesz a stadionban. Az idő is jobb lesz, úgyhogy biztosan még többen ki fognak látogatni. Ha mi tartjuk a formát, akkor szerintem ez így is lesz.

Hányadik helyet célozhatja meg a DAC?

Év elején az első hatot céloztuk meg, és ha azt nézzük, hogy a második tavaszi fordulótól kezdve hat bajnokit játszunk itthon sorozatban, szerintem tudunk hozni egy jó szériát. Szerintem az első négy is meglehet. Én bízom a csapatban.

A DAC a kupában is versenyben van, a nyolc között a második ligás Popradot fogadja.

Sosem könnyű alacsonyabb osztályú ellenféllel játszani, viszont újra itthon leszünk, ami számunkra előny. Ez nekik is életük meccse lesz, meg akarják majd mutatni, mire képesek, de mi is úgy megyünk neki a mérkőzésnek, hogy ez nem egy kiscsapat. Tovább akarunk jutni a következő fordulóba. A kupaszereplés is nagyon fontos számunkra, mert ott el lehet érni az Európa Ligát. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?