Kóbor János: Kassán mindig szívesen játszunk

Kassa |

<p>Legalább tízezren voltak kíváncsiak az 55 éves Omega kassai premier&nbsp;koncerjére.</p>

Zsúfolásig megtöltötte rajongókkal a kassai Steel Arénát a magyarországi Omega együttes. A fennállásuk ötvenötödik évét ünneplő csapat egy közel két órás premier koncertet adott, melynek keretén belül három teljesen új számot is bemutattak. A koncertre legalább tízezren voltak kíváncsiak.

Az Omega legutoljára egy évvel ezelőtt lépett fel Kassán. Akkor egy jóval kisebb kaliberű koncert keretén belül a Szent Erzsébet-székesegyházban mutatták be az Omega oratóriumot, most pedig a Steel Arénában léptek színpadra több mint tízezer rajongó jelenlétében. „Pontosan egy hónapja voltunk 55 évesek az Omegával. Ha visszagondolok, akkor azt kell mondjam, hogy nem is tűnik olyan hosszúnak ez az idő. Igazából olyan, mintha csak tegnap kezdődött volna az egész. Nagyon örülünk, hogy még továbbra is azt csinálhatjuk, amit igazán szeretünk, az 55. év pedig igazán munkával teli lesz” – nyiltkozta lapunknak a koncert előtt Kóbor János, az Omega frontembere. Hozzátette, hogy a koncerten a készülőben lévő Testamentum album három új dalát is bemutatták, ezért valódi premier koncertről van szó. „A három új dalt csupán egyszer sikerült elpróbálni. Kicsit tarottam is az egésztől, de azt hiszem, hogy a kassai közönség nagyon toleráns volt a hibáinkkal szemben. Ritkán fordul elő, hogy egyszerre három új szám is bekerül a programba, de nem maradtak ki az örökzöld Omega slágerek sem” – magyarázta Kóbor.

A szombati koncertet az egy évvel ezelőttihez hasonlóan a dunaszerdahelyi elóKoncert szervezte. „A koncert szervezésében óriási segítséget nyújtott az éppen tizedik születésnapját ünneplő Steel Aréna. Már régóta fontolgattuk velük az Omega Kassára hozatalát, és öt év után végre sikerült nyélbe ütni. A fiúk egy évvel ezelőtti kassai előadása jóval kisebb kaliberű volt, ezért úgy döntöttünk, hogy a jubileumi, mondhatni születésnapi koncertet úgy kell megszerveznünk, hogy helyszűke miatt senki se maradjon le róla” – mondta Török Adrienne, az ElóKoncert vezetője.

Az együttes legközelebb Budapesten koncertezik, de Németországban, Hollandiában és Törökországban is fellépnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?