Módosul a parkolási rend Pozsonyban

Pozsony |

<p>Az új határozattal a helyieknek kedveznek, a beutazók borsos áron válthatnak parkolókártyát.</p>

Egységesítik a főváros parkolási rendjét. A képviselők idei utolsó ülésükön jóváhagyták azt a beadványt, amely szerint a város egész területén egységesen szabályozzák a parkolást. Márciustól változik a parkolási rend.

A főváros képviselő-testülete több órás vita után hagyta jóvá az új parkolási politika bevezetését. Többéves problémát oldottak meg a tervezet elfogadásával. Ivo Nesrovnal, Pozsony polgármestere áttörésnek nevezte az új általános érvényű határozatot. „A városi képviselők jóváhagyták azt az egységes parkolási politikát, amely rendet teremt a város közterein és előnyösebb lesz a pozsonyiak számára” – szögezte le a polgármester. Hozzátette, egy ideig eltart, amíg a gyakorlatba átültetik az új szabályokat. A rendelet értelmében a pozsonyi lakosok az Óváros kivételével ingyen parkolhatnak a városban. A tervezet szerint azonban háztartásonként csak egy autóra jár az ingyenes parkolókártya, a második személygépkocsival féláron lehet parkolni a városban, rövid ideig. A rezidenskártya árát a városrész szabja meg, az ár 20-tól 100 euróig terjedhet. A második autóra évente 50–500 euróért válthatnak parkolókártyát a pozsonyiak. A városrészek azonban úgy is dönthetnek, az első két évre ingyenessé teszik a parkolást. Azok a lakosok, akiknek nincs állandó lakhelyük a fővárosban, 20 centtől 3 euróig terjedő parkolódíjat fizetnek óránként, és 100–1000 euróért vásárolhatnak parkolókártyát, ha a városrészek ezt lehetővé teszik.

A rendelet jóváhagyása miatt a főváros alapszabályát is módosítani kell: a városrészekre bízzák a parkolók üzemeltetését. Az egyes városrészek képviselő-testülete dönthet a parkolás konkrét feltételeiről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?