Marad a káosz a párkányi iskola utcában

Párkány |

<div>A reggeli csúcsforgalom idején zsúfolt, kaotikus és rendkívül veszélyes a párkányi Ady utca, ahol négy oktatási intézmény is van.</div>

Itt található a magyar és a szlovák alapiskola, a gimnázium és egy óvoda is. 1500 óvodába és iskolába igyekvő gyerek biztonságát veszélyeztetik reggelente az autók. Az Ady utca közlekedésbiztonsága a párkányi önkormányzat ülésein visszatérő téma. A képviselők évek óta próbálkoznak a helyzet rendezésével, a gyalogosok és az autósok számára is elfogadható megoldást találni. Az utca két végén lakóházak vannak, a közlekedés a reggeli órákban teljesen átláthatatlan és balesetveszélyes. Mivel nincs behajtást tiltó tábla, az autóval közlekedő szülők az iskola kapujáig szállítják gyereküket. Az iskolák előtt megálló vagy parkoló kocsik miatt gyakran torlódás alakul ki. Előfordul, hogy a szűk, kétirányú utcában négy sávban állnak az autók, ami a járdán közlekedő gyerekekre nézve sem biztonságos. Kerékpárral a reggeli csúcsforgalom idején életveszélyes manőverezni. A képviselő-testület decemberi ülésén ismét napirendre került a probléma. A közlekedési szakértőkből, a városi hivatal munkatársaiból, önkormányzati képviselőkből és az iskolaigazgatókból álló munkacsoport több hónapig dolgozott azon a projekten, amit a testület végül nem fogadott el. A tervet Folk Róbert, a városfejlesztési osztály vezetője vázolta. A 70 ezer eurós projekt az utca egyirányúsításával, továbbá megemelt kerékpárút és járda kialakításával számolt. A képviselők közül többen úgy vélték, a költséges beruházás megkezdése előtt egy évig – próbaképpen – egyirányúsítani kellene az utcát, hogy kiderüljön, működne-e az új forgalmi rend és nem terhelné-e a környező utcákat. Előfordulhat, hogy az Ady utca egyirányúsítása miatt reggelenként a Petőfi utca dugulna be – figyelmeztettek. Néhányan rámutattak arra is, hogy a probléma csak a tanév alatt és csupán reggel fél héttől 7.50-ig áll fenn. A képviselők végül úgy döntöttek, az ügyet a következő ülésre, februárra halasztják. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?