Bugár: Kövér minden szlovákiai magyart megsértett

Pozsony |

<p>Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke múlt kedden Nagyváradon az erdélyi magyarok számára intő jelnek nevezte a Felvidéket, ahol - szavai szerint - &quot;egyszerű nemzetárulás történt&quot;.</p>

Emlékezett rá, hogy amikor Bugár Bélát nem választották meg az MKP elnökévé, és szlovák-magyar pártot hozott létre, a magyarok képviseletét ellátó MKP kiesett a parlamentből. Bugár pártja, "a Híd-Most nem magyar párt, Bugár Béla pedig olyan szlovák politikus, aki jól beszél magyarul" - ecsetelte a házelnök, majd ellenpéldaként a Vajdaságot említette, ahol jelentősen megerősödött a magyar képviselet, és javult a szerb kormánnyal a kapcsolat. KOMMENTÁRUNK A TÉMÁBAN: A KÖVÉRI LOGIKA DIADALA Kövér kijelentésére most reagált Bugár is. A SITA hírügynökségnek adott interjúban azt mondta: egyes politikusok továbbra is 19. századi nézeteket vallanak. A Híd elnöke emlékeztetett: hasonló retorikájuk volt a magyarországi politikusoknak már akkor is, amikor még létezett Csehszlovákia. "Ilyen kijelentésekkel (Kövér) nem engem sért meg, hanem az összes magyar nemzetiségű szlovák állampolgárt" - hangsúlyozta Bugár. (MTI, SITA) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?