Újabb volt AGW-s a kórház vezetésében

Kassa |

<p>Beblavýék újabb volt AGW-sre bukkantak a kassai egyetemi kórház vezetésében. A lemondását követelik.</p>

Miroslav Beblavý (független) és Jana Cigániková (SaS) parlamenti képviselő a hét elején számolt be arról, hogy az a Marek Križánek vezeti a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház beszerzési osztályát, aki korábban a csalásokról elhíresült AGW pénzügyi szolgáltató munkatársa volt. Križánek azóta lemondott posztjáról, de Beblavýék szerint egy másik volt AGW-s is dolgozik a kórház menedzsmentjében.

Marek Križánek évekkel ezelőtt abban az AWG nevű cégben dolgozott, amelyik több mint 26 ezer ügyfelét károsította meg egy pilótajáték során. Egy héttel ezelőtt kiderült, hogy Križánek a kassai egyetemi kórház beszerzési osztályát vezeti. A két parlamenti képviselő levélben kérte az egészségügyi minisztériumtól, hogy hívják vissza a férfit. A hír kipattanása után két nappal Križánek lemondott, de továbbra is a kórház alkalmazottja.

Miroslav Beblavý tegnap azzal a hírrel állt elő, hogy a kórház vezetésében további AGW-sek is vannak, például Roman Švarc, aki Marek Križánek felettese volt. „Nem csak a kórházban, az AGW-ben is munkatársak voltak, sőt, a pénzügyi szolgáltató igazgatójával, Matúš Gregával is szoros kapcsolatban álltak” – állítja a Facebookon közzétett nyilatkozatában Beblavý, aki Cigánikovával közösen ismét a minisztériumhoz fordult. „Nem fogjuk hagyni, hogy a Križánekhez hasonló, csalásokról elhíresült személyek magas pozíciót tölthessenek be az ország egyik legnagyobb kórházában” – írta Beblavý. Az ügyben egyelőre nem született döntés. Eddig sem az egészségügyi minisztérium, sem a kórház vezetősége nem kommentálta Beblavýék újabb bejelentését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?