A képzetlenek és a Smer-választók ellenzik a tanári fizetések emelését

Pozsony |

<p>A béremelést ellenzők többsége a Smer-választók közül került ki. A Ficóékkal szimpatizáló válaszadóknak csupán a 25,7 %-a támogatná a tanári fizetések jelentős emelését.</p>

Szlovákia lakosságának 38,1 %-a támogatja a tanári fizetések jelentősebb emelését, ugyanennyien viszont ellene vannak - derül ki a felmérésből, melyet a TNS Slovakia ügynökség készített a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) Szociológiai Intézetének megbízásából. 23,7 százaléknyian semlegesen viszonyulnak a kérdéshez. A tanári fizetések emelését leginkább az érettségivel rendelkezők és az egyetemi végzettségűek támogatják. Utóbbiak 51,9%-a állt ki a béremelés mellett, és csak 23 százaléknyian voltak ellene.  A béremelést ellenzők többsége a Smer-választók közül került ki. A Ficóékkal szimpatizáló válaszadóknak csupán a 25,7 %-a támogatná a tanári fizetések jelentős emelését. A más pártokat választók, illetve a bizonytalanok és a választásokat ignorálók 40,1 %-a állt ki a béremelés mellett.  A felmérést szeptember 11. és október 29. között végezték 1150, 18 évnél idősebb válaszadó bevonásával. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?