Pénteken a Csali is ott lesz a Fölszállott a páván

Somorja/Budapest |

<p>Jelenleg 150 gyerek táncol a közel negyven éve működő Csali Gyermek-néptáncegyüttesben.</p>

Pénteken rendezik meg a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny első középdöntőjét. A somorjai Csali Gyermek-néptáncegyüttes maximális pontszámmal jutott a középdöntőbe.

A somorjai Csali a csallóközi néptáncoktatás szerves része. A közel négy évtizede működő együttesben 150 gyerek táncol négy korcsoportban. „A legkisebbek, a 4–6 évesek a Pici Csalit, a 7–9 évesek a Kis Csalit, a 10–12 évesek a Közepes Csalit, a 13–16 évesek pedig a Nagy Csalit látogatják” – tájékoztatta lapunkat korábban Nagy Myrtill, aki Madocsai Imrével a nagyobb korcsoportokat oktatja. A kisebbekkel Valacsay Franciska és Dóczé Mónika foglalkozik. Az együttes rendszeresen fellép, emellett évek óta eredményesen szerepel a minősítő versenyeken. A Fölszállott a páva tehetségkutatóba először neveztek. A zselízi előválogatón borzovai táncokkal küzdötték magukat a versenybe. A második elődöntőben gömöri táncokkal kápráztatták el a zsűrit és a közönséget. Harminc kis táncos utazott Budapestre. „A gyerekek nagyon élvezik a műsort. Az esélytelenek nyugalmával indultunk a tehetségkutatón. Nem gondoltuk, hogy bejutunk a középdöntőbe. Ha már itt vagyunk, szeretnénk továbbjutni, de már most elégedettek vagyunk az eredménnyel” – nyilatkozta Nagy Myrtill.

Pénteken este héttől a somorjai Moziba várják azokat, akik buzdítanák az ifjú táncosokat. A középdöntők után december 16-án derül ki, hogy ki nyeri meg a tehetségkutatót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?