360 Viagrát vásárolt a dél-koreai államfő "hegyi betegség ellen"

Szöul |

<p>&quot;Hegyi betegség ellen&quot; vásárolt több száz Viagra-tablettát saját bevallása szerint Pak Gun Hje dél-koreai államfő hivatala.</p>

Egy ellenzéki képviselő hozta nyilvánosságra a 360 tabletta és utánzatkészítmény megvásárlásának tényét. 

A potencianövelő szereket egy éve vásárolták, hogy Pak Afrika magasan fekvő vidékeire vezető utazására előkészüljenek. A pirulákat végül nem használták - közölte szerdán az államfő szóvivője. Az államfő Etiópiába, Ugandába és Kenyába utazott, amely országok fővárosa 1000-2000 méterrel a tengerszint felett fekszik. Dél-Koreában azt tartják a szerről, hogy védelmet nyújt a magaslati területeken jelentkező betegség ellen. Az ottani orvosok gyakran írják fel például hegymászóknak is. 

A pirulavásárlásról szóló híreket nagy érdeklődés övezi a kelet-ázsiai országban Pak egyik bizalmas barátnője, Csoj Szun Szil politikai korrupciós botránya miatt is. Hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt emeltek ellene és az államfő két tanácsadója ellen vádat vasárnap. A vádhatóság azt gyanítja, hogy az elnök összejátszott velük, de ő nem vonható felelősségre, mert az alkotmány jogi mentességet biztosít számára. 

Azt róják a vádlottak terhére, hogy nyomást gyakoroltak az ország legnagyobb vállalataira, hogy jelentős, összességében mintegy 65,6 millió dollárnak megfelelő összeget utaljanak át az elnököt érintő botrány középpontjában álló két nonprofit alapítványnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?