A pápa kiterjesztette az abortusz megbocsátásának jogát

Róma |

<div>Az összes papra kiterjesztette a terhességmegszakításon átesett nők feloldozásának jogát a pápa.</div>

Ez eddig csak a püspökök vagy az általuk megbízott gyóntatópapok kiváltsága volt. „Mostantól minden papot felhatalmazok arra, hogy hivatalánál fogva feloldozza azokat, akik elkövették a magzatelhajtás bűnét” – írja a katolikus egyházfő az irgalmasság szentévének lezárulása után kiadott apostoli levelében. Ferenc pápa ugyanakkor hangsúlyozta: amilyen határozottan csak lehet, újra le akarja szögezni, hogy az „abortusz súlyos bűn, mivel egy ártatlan életnek vet véget”. Nem létezik viszont olyan bűn, amelyre Isten irgalmassága ne terjedne ki, és amelyet Isten irgalmassága ne semmisítene meg – írta. A katolikus egyház felfogása szerint halálos bűn a magzatelhajtás, a terhesség megszakítása, s kiközösítés fenyegeti azokat, akik abortuszt követtek el. Ezen kiközösítés alól eddig csak magas rangú egyházi méltóság oldozhatott fel, akkor, ha a vétkesek bűnüket őszintén megbánták, és erősen megfogadták, hogy azt többé el nem követik. A Misericordia et Misera című apostoli levélben a katolikus egyházfő a magzatelhajtás kérdése mellett az antiszemitizmussal vádolt Szent X. Piusz Testvériségre is utalást tesz. Az írás szerint a pápa a jövőben is engedi a katolikus hívőknek, hogy a testvériség papjainál gyónjanak. Ferenc pápa emellett szólt a levélben a szegények világnapjának bevezetéséről, továbbá annak szükségességét is hangsúlyozta, hogy az irgalmasság maradjon továbbra is az egyházi élet középpontjában.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?