48 órás tűzszünet Jemenben

Rijád |

<p>Negyvennyolc órás tűzszünetet hirdetett meg Jemenben a kormányerőket támogató, szaúdi vezetésű katonai koalíció - közölte szombatra virradóra az SPA rijádi hírügynökség.</p>

A kétnapos tűzszünet szombaton, helyi idő szerint déltől lép életbe, és a továbbiakban meghosszabbítható, amennyiben a húszi lázadók betartják, és lehetővé teszik a humanitárius segélyek eljuttatását az ostromlott térségekbe.

Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök nemzetközileg elismert kormánya, amelyet a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció tavaly március óta légicsapásokkal támogat, csaknem két éve háborúzik az Irán támogatását élvező - Ali Abdalláh Száleh volt elnökkel szövetséges -, síita húszi felkelőkkel, akik 2014 szeptemberében elfoglalták a jemeni fővárost. A Szaúd-Arábia vezette arab koalíció tavaly március óta nyújt légi támogatást a Hádihoz hű hadseregnek. 

A jemeni harcokban becslések szerint legalább 10 ezer ember halt meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?