Tököt gurítottak és kolbászt töltöttek Érsekújvárban

Érsekújvár |

<p>Töknapot és nemzetközi kolbászfesztivált rendeztek a hétvégén a járási székhelyen. A töknapon tökgurító és tökmagevő versenyt tartottak, és értékelték az ötletesen faragott töklámpásokat.</p>

Az érsekújvári óvodások, az alapiskolások, valamint a művészeti alapiskola növendékei és a vendéglátó-ipari szakiskola diákjai őszi tökkompozíciókkal díszítették a sátrat. Hintókat, tökházakat faragtak a versenyzők, és akadtak olyan díszletek is, melyeknek alkotói mesebeli figurákkal, tréfás jelenetekkel szórakoztatták a közönséget. Nagy sikert aratott a hagyományőrző csoportok, a Kis Arany Oroszlán és a Kis Zúgó fellépése a kora esti órákban. A tizenkettedik alkalommal megrendezett szombati nemzetközi kolbászkészítő versenyen negyvenhárom csapat mérte össze erejét, sportolók, politikai pártok képviselői, különböző cégek és alapiskolák dolgozói gyűrték fel az ingujjukat és keverték a fűszeres masszát, töltötték a kolbászt. A fesztivál látogatóit pogácsával, sajttal, füstölt hússal és házi pálinkával kínálták. A versenyző csapatok tagjai elárulták, nem csak disznóhúst használtak. Akadt, aki kecskehúst, vadhúst, szalonnát is kevert a töltelékbe, és különféle fűszerekkel gazdagította a hagyományos receptet. A színpadon zenés és táncos produkciókkal szórakoztatták a csapatokat és vendégeiket a magyar és a szlovák fellépők. Az esti díjkiosztó ünnepségen tíz csapat kapott aranysávos minősítést. Az idei kolbászkészítő fesztivál abszolút győztese a városi hivatal dolgozóiból álló Érsekújvári Ínyencek csapata lett.

A zsűri különdíjjal jutalmazta az Opavából érkező csapatot és a Czuczor Gergely Alapiskola ifjúsági csapatát, a tanulók először vettek részt a megmérettetésen.

Az Új Szó a KultúrKorzó állandó médiapartnere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?