Új üzletközpont és lakóövezet Zselízen

Zselíz |

<div>Új üzletközpont épülhet Zselíz központjában. Az egykori vágóhíd helyét szeretnék lakóövezetté alakítani.</div>

A Lidl melletti kihasználatlan 3200 négyzetméteres területen, a város központjában létesítene üzletközpontot egy beruházó. Az építkezés jövő nyáron kezdődhetne. Az átadást is a jövő évre tervezik. 2017. novemberétől 86 parkolóhelyes üzletközpont nyílhat a centrumban. Ondrej Juhász polgármester szeretné, ha a központban egy üzlethelyiséget helyi vállalkozás számára tartanának fenn, és a befektető zöldövezet, illetve játszótér kialakításáról is gondoskodna. A beruházó szerint több ismert üzletlánc (Billa, DM, Jysk, KIK) is jelezte, hogy szeretne üzletet működtetni a központban. A területhez 2011-ben cserével jutott a város: a földműves-szövetkezet a földért, ahol több évtizede illegális szemétlerakóként használnak, szántóföldet kapott. Építési és háztartási hulladék tornyosult a területen, amely a város területrendezési tervében lakóházak építésére alkalmas övezetként szerepel. A város idén elkezdte kitisztítani a területet. „Az ezzel kapcsolatos közbeszerzést az Eurospinn vállalat nyerte. Tavasszal buldózerrel egy kupacra tolták a szemetet, és kiválogatják a hasznosítható hulladékot” – tájékoztatott Peter Haris, a városi hivatal vagyonkezelési osztályának vezetője.  A város kitisztítaná a volt vágóhíd előtti területet is. Már felvették a kapcsolatot az egykori tulajdonossal. Szeretnék elérni, hogy a vágóhíd egykori épületét saját költségén bontsa le. A terület kitisztítása után a parcellákon 10–12 családi ház épülhet fel.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?