Trump győzelmét ünneplik a dzsihádisták

<p>Az iszlám dzsihádisták szerint Trump győzelmével végre megmutatja Amerika igazi, ocsmány arcát a világnak.</p>

A választás előtt az Iszlám Állam még úgy vélte, nincs sok különbség a populista milliárdos és Hillary Clinton között. Azonban Trump győzelme után valóságos örömünnepet ültek a szélsőségesek a Telegram nevű titkosított üzenetváltó oldalon.

„Trump győzelme jó a muszlimoknak” – lelkesedett egyikük. „Optimista vagyok, mert ő csak egy buta, arrogáns, önelégült fajankó, aki még George Bushnál is nagyobb hülye.” „Trump közönségessége az arab diktátorokra is rossz fényt vet majd, ez pedig új teret nyit majd a dzsihádnak” – írta egy másik.

Kampánya során a milliárdos nem fogta vissza magát, ha idegengyűlöletről és félelemkeltésről volt szó: muszlimok vagy mexikóiak – egyre ment. Bár az Iszlám Állam hivatalosan nem reagált a republikánus jelölt győzelmére, a dzsihádisták egyik szócsöve, az al-Hajat médiacsoport korábbi angol nyelvű cikke szerint Clinton vagy Trump – egyre megy, mert mindketten „a zsidó államot támogatják, és az iszlám elleni harc elkötelezettjei”.

„Mindazonáltal Clinton politikailag korrektebb, ami az álszentség fekete mágiájának köszönhetően előnyt jelent számára” – tette hozzá a cikk, elítélően nyilatkozva „a feminista asszonyról”.

Az írás szerint Trump a múltban számos alkalommal jelezte, hogy porig bombázná az Iszlám Államot, „lobbanékony és kiszámíthatatlan”.

Néhány dzsihádistát mindenesetre megbotránkoztatott a szélsőségesek népünnepélye, Trump ünneplésében sincs egyetértés. „Mindkét jelölt zsarnok, és minél gyorsabban le kellene fejezni őket” – érvelt egy fejcsóváló hozzászóló. Mások Allahot dicsőítve a Trump-ellenes amerikai tiltakozásoknak örvendeztek.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet ideológusa, a Jordániában élő Abu Mohammed al-Makdiszi twitteres bejegyzésében abban reménykedett, hogy Trump hatalomra kerülése az Egyesült Államok széthullásához vezet.

Ezek a kijelentések azonban csak egy kisebbség véleményét takarják. Az interneten is szép számmal akadnak muszlim felhasználók, akiket sokként ért az elnökválasztás eredménye. „Együttérzésem az összes amerikainak és muszlimnak. Sajnálom, hogy el kell viselnetek egy ekkora idiótát. Imádkozzatok!” – írta egy Twitter-felhasználó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?