Másfél órán át tárgyalt Obama és Trump

Washington |

<p>Barack Obama és Donald Trump másfél órán át tárgyalt a Fehér Házban.&nbsp;</p>

A még hivatalban lévő és az új amerikai elnök „széleskörű megbeszéléseket folytatott, amelyben bel- és külpolitikai kérdéseket egyaránt érintettek”. Ez volt a hatalomátadás első hivatalos lépése. Obama kiválónak nevezte a megbeszélést, Trump pedig közölte: számít a leköszönő elnök tanácsaira.A találkozó után a két politikus nem tartott sajtótájékoztatót, a közös fotózás alkalmával pár mondatos nyilatkozatot tettek. Obama azt hangsúlyozta, nagyon fontos az ország újraegyesítése, annak érdekében is, hogy az Egyesült Államok szembe tudjon nézni a kihívásokkal. „Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ön sikeres lehessen” – fordult Obama Trumphoz. Obama bátorítónak nevezte, hogy Trump kifejezett érdeklődést tanúsított a közös munka iránt, az ország jövője szempontjából fontosnak nevezte az együttműködést. Szintén rövid nyilatkozatában Trump kifejtette: megtisztelve érzi magát, hogy megbeszélést folytathatott Obama elnökkel, akivel „korábban soha nem találkozott és jó ember”. Elmondta: sok fontos kérdést megbeszéltek, köztük nehéz ügyeket is. Trump elmondta: arra számít, hogy több találkozója lesz Obamával, és számít a tanácsaira. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"254214","attributes":{"alt":"Hát így néz ki belülről, Melania! Trump és Trumpné","author":"TASR/AP-felvétel","class":"media-image","height":"320","title":"Hát így néz ki belülről, Melania! Trump és Trumpné","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Míg a két politikus tárgyalt, a jelenlegi first lady, Michelle Obama megmutatta a Fehér Házat a leendő first ladynek, Melania Trumpnak. Közben a két politikus tájékoztatójára várakozó újságírók felfigyeltek arra, hogy Trump veje, Jared Kushner hosszasan beszélgetett Denis McDonough jelenlegi kabinetfőnökkel, ebből azt a következtetést vonták le, hogy a Trump kampányában befolyásos szerepet játszó Kushner lehet a következő kabinetfőnök a Fehér Házban.  A megbeszélés után Donald Trump és kísérete a Capitoliumra indult, ahol republikánus és demokrata párti törvényhozókkal találkozott.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?