Mexikó nem fizeti ki Trumpnak a fal árát

Mexikóváros |

<div>A mexikói elnök is gratulált de, nem Donald Trumpnak, hanem úgy általában az amerikai választásokhoz.</div>

Mindemellett kész együttműködni Trumppal, de nem fizet. „Megismétlem készségünket, hogy együtt dolgozzunk Donald Trumppal a kétoldalú kapcsolatok érdekében” – üzente a Twitteren Enrique Pena Nieto.Az AP hírügynökség kiemelte, hogy a mexikói elnök nem Trumpnak gratulált, hanem az országnak a „választási folyamathoz”.  Egy következő üzenetben Enrique Pena Nieto emlékeztetett arra, hogy Mexikó és az Egyesült Államok barátok, társak és szövetségesek és együtt kell működniük a versenyképességéért és fejlődéséért.Claudia Ruiz Massieu mexikói külügyminiszter a elismerte, hogy az amerikai mágnás győzelme minden bizonnyal meg fogja változtatni a kétoldalú kapcsolatokat, de látni kell, milyen lesz Trump elnöki minőségében január 20-a után. Trump a kampány során erőszaktevőknek és kábítószer-kereskedőknek nevezte a mexikói bevándorlókat, és azzal fenyegetőzött, hogy falat építtet a két ország határán, amit Mexikóval fizettet ki. Azt is kilátásba helyezte, hogy deportáltatja a mexikói illegális bevándorlók millióit, és megakadályozza, hogy hazaküldjék keresetüket. A külügyminiszter a televízióban leszögezte, hogy Mexikó soha nem fog fizetni a határt lezáró falért.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?