Zuhan a dollár és a peso, mínuszban a tőzsdék

<p>Az amerikai elnökválasztásról érkező hírek, Donald Trump egyre javuló esélyei miatt gyengült a dollár: néhány óra alatt 1,3 százalékos a csökkenés az euróhoz képest.&nbsp;</p>

A mexikói peso rekordmélységbe zuhant. A peso több mint 11,5 százalékot veszített értékéből a dollárral szemben, és áttörte a 20 dolláros határt, miközben nem sokkal korábban még 18,1634 mexikói pesóért lehetett venni egy dollárt. A mexikói valuta még soha nem veszített ilyen rövid idő alatt ennyit értékéből. A peso azért reagál ennyire érzékenyen az eredményre, mert Trump egyik legfőbb ígérete az volt, hogy felmondja a Mexikót is érintő észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezményt, és az Egyesült Államokban élő mexikóiak által hazautalt pénz megadóztatásával fogja fedezni az amerikai-mexikói határra ígért fal felépítését. A nagy ázsiai tőzsdeindexek többsége nagyjából 2 százalékos mínuszban nyitott, de a hongkongi index több mint 3 százalékos mínusszal reagált. Az olaj árfolyama több mint 3 százalékkal esett – közölte a Portfolio.

MAJDNEM BIZTOS TRUMP GYŐZELME - PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁSUNKAT ITT TALÁLJA

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?