Már hat körzetet visszafoglaltak Moszulban

Moszul |

<div>Az iraki erők már hat körzetben vették vissza az ellenőrzést az Iszlám Államtól Moszul keleti részében.</div>

Ezekben a negyedekben kitűzték az iraki zászlót több épületre, a harcok során a dzsihádisták súlyos veszteségeket szenvedtek.Az iraki kormányerők és a velük szövetséges milíciák október 17-én indították meg a támadást az Iszlám Állam iraki fellegvára, Moszul ellen. Kevesebb mint három hét alatt sikerült majdnem teljesen bekeríteni a dzsihádistákat. Ha sikerül Moszult visszafoglalni, az az Iszlám Állam által 2014-ben kikiáltott kalifátus iraki részének összeomlásához vezet. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"253372","attributes":{"alt":"","author":"TASR/AP-felvétel","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Egy hangfelvételen Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője azt hangoztatta, hogy nem fogják feladni a küzdelmet a „totális háborúban”. Felszólította harcosait, hogy teljesítsék parancsnokaik utasításait. Amerikai becslések szerint 3–5 ezer szélsőséges fegyveres lehet a városban, miközben Bagdad 25 ezer embert mozgósított a visszafoglalásra, és a kormányerők az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció légierejének támogatását is élvezik.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?