Ceglédi gyermekgyilkosság: az anya beismerte tettét

Budapest |

<p>Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtök délután azt a nőt, aki az alapos gyanú szerint vasárnap reggel ceglédi otthonában olyan súlyosan bántalmazta másfél éves kisfiát, hogy már nem lehetett megmenteni a gyermek életét - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.</p>

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint az egyelőre egy hónapra elrendelt kényszerintézkedés nem jogerős, mert a gyanúsított, illetve a védője is fellebbezett.

A szóvivő a nyomozás jelenlegi állása alapján elmondta: a 31 éves nő élettárásával két kisgyermeket nevel, a harmadikat most várják (a gyanúsított hét hónapos terhes). A családfő elvesztette a munkáját, így alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges és türelmetlen volt a gyerekeikkel is.

Október 30-án reggel a pár másfél éves kisfia hosszasan sírt, kiabált, a lakásban egyedül tartózkodó anyja pedig nem tudta őt lecsitítani. A nő az egyre hangosabban síró gyermeket többször felemelte és nagy erővel a földhöz csapta. A kisfiú a fejét ért sérülések következtében meghalt. Bár a gyanúsított mentőt hívott, és a helyszínre érkező mentősök azonnal megkezdték a kisgyermek újraélesztését, gyors és szakszerű munkájuk nem járt sikerrel.

A fiatalasszony ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A nyomozási bíró az ügyészségi előterjesztéssel egyetértésben a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye miatt döntött az előzetes letartóztatás mellett - mondta Gyugyi Csilla.

Hozzátette: a nő lényegében beismerte tettét, ám a történtek részleteiben sok az ellentmondás, azokat a nyomozás során kell tisztázni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?