Idén is nagyot kaszál a Disney

Los Angeles |

<p>Már az év első tíz hónapjában bevételi rekordot döntött főként animációs filmjeinek köszönhetően a Disney Studios: csaknem hatmilliárd dolláros bevételt könyvelhetett el a filmstúdió szerdai közlése szerint.&nbsp;</p>

A fő bevételi forrást a Szenilla nyomában, a Zootropolis - Állati nagy balhé, az Amerika kapitány: Polgárháború és A dzsungel könyve című filmek jelentették. Az év végéig pedig valószínűleg a konkurens Universal Pictures eddigi rekordját, a tavalyi 6,9 milliárd dolláros bevételét is túlszárnyalhatják. Karácsonyig ugyanis az amerikai mozikba kerül három, várhatóan nagy sikert hozó film: a Doctor Strange, a Vaiana és a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet is. 

A Disney Studios része a Disney, a Disney Animation, a Pixar, a Marvel és a Lucasfilm is. 

A legtöbb bevételt, 1,1 milliárd dollárt az Amerika kapitány hozta a cégcsoportnak az elmúlt évben, ezt követi a Zootropolis és a Szenilla nyomában (mindkét film 1,02 milliárd dollárt fialt eddig).

A Csillagok háborúja sorozat hetedik, 2015 decemberében bemutatott epizódja idén 737 millió dollárral gyarapította a Disney bevételeit, a tavalyi bevételekkel együtt viszont összesen 2,1 milliárd dollárral.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?