Forma–1: Rosberg már vasárnap világbajnok lehet

Mexikóváros |

<p>Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája már a vasárnapi Mexikói Nagydí-jon megnyerheti a Forma&ndash;1-es világbajnoki trófeát.</p>

Ehhez győznie kell, miközben címvédő csapattársa, a brit Lewis Hamilton nem szerezhet egy pontnál többet. A sorozatban harmadik konstruktőri vb-címét október elején, Japánban bebiztosító Mercedes idei teljesítménye alapján viszonylag kicsi az esélye annak, hogy Hamilton a 10., vagy annál rosszabb pozícióban zárja a versenyt, de ha a brit kiesik, vagy műszaki hiba miatt feladni kényszerül a viadalt – mint ahogy az Malajziában már megtörtént – , Rosbergnek a győzelem pályafutása első világbajnoki diadalát jelentené.

A 31 éves német pilóta édesapja, Keke Rosberg 1982-ben nyerte egyetlen vb-címét, és ha ebben az idényben a fiának sikerül azt megismételnie, akkor ők lesznek a második világbajnok apa–fia-duó az F1 történetében. Most az egyetlen ilyen páros Graham Hill (1962, 1968) és fia, Damon (1996).

Rosbergnek tavaly ugyanitt, a mexikóvárosi pályán kezdődött a jó sorozata, amikor a 2015-ös vb-címet Hamilton már elhódította. A német versenyző nyert Mexikóban, Brazíliában és Abu-Dzabiban is az előző szezon végén, majd egymás után négy győzelemmel indított a mostani idényben.

Rosberg előnye most 26 pont a múlt vasárnapi Egyesült Államok Nagydíján győztes Hamiltonnal szemben, ez pedig azt jelenti, hogy ha a brit megnyeri mindhárom hátralévő futamot, de közben Rosberg legalább kétszer második és egyszer harmadik, akkor a német a vb-győztes. Ha Rosbergnek sikerül még egy futamgyőzelmet begyűjtenie ebben az évben, akkor a legendás Michael Schumacher, valamint Sebastian Vettel és Hamilton után ő lesz a negyedik olyan F1-es pilóta, aki egy szezonon belül 10 vagy több versenyt nyer.

„Gyermekkori álmom a világbajnokság megnyerése, de ezzel vége is annak, hogy erre gondolok. Először győznöm kell Mexikóban” – mondta Rosberg, aki reagált a Forma–1-et irányító Bernie Ecclestone kijelentésére is, amely szerint Hamilton jobb vb-győztes a sorozat szempontjából, mert sokat szerepel, és folyamatosan népszerűsíti az F1-et világszerte. „Én azért vagyok itt, hogy versenyeket nyerjek, egyébként pedig szeretek azokra az emberekre figyelni, akik valóban támogatnak” – jelentette ki Rosberg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?