Franciaország először ismerte el felelősségét a nomád cigányok üldözésében

Montreuil-Bellay |

<p>Francois Hollande a francia államfők közül elsőként ismerte el szombaton Franciaország felelősségét nomád cigányok ezreinek üldöztetésében a második világháború korszakában.&nbsp;</p>

"A Francia Köztársaság elismeri a nomádok szenvedését, akiket internáltak, és bevallja, hogy nagy a felelőssége ebben a drámában" - jelentette ki a francia elnök egy egykori internálótáborban, Montreuil-Bellay-ban. 

Férfiak, nők és gyerekek ezreit internálták, csak azért, mert mások voltak - mondta Francois Hollande az utolsó nomádok 70 évvel ezelőtti felszabadulására emlékezve.

HOLLANDE: FRANCIAORSZÁG NEM TŰR MEG FÖLDJÉN MIGRÁNSTÁBOROKAT

A Loire menti Saumurhoz közel fekvő, nyugat-franciaországi Montreuil-Bellay-ben állt fenn a második világháború idején a legnagyobb internálótábor. Franciaország-szerte 31 internálótábort létesítettek a nomádok számára, amelyekben 1940 és 1946 között 6000-6500 embert helyeztek el. Az utolsó nomád cigányokat 1946-ban engedték el, szűk két évvel a német megszállás vége után.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?