Chicagóig jutott egy francia kisfiú léggömbje

Lyon |

<div>Chicagóban bukkantak rá egy iskolásfiú júliusban feleresztett léggömbjére, a megtaláló amerikai nő képeslapon értesítette őt erről.</div>

A nyolcéves Florian ráírta keresztnevét és címét egy címkére, amelyet a héliummal megtöltött léggömbre ragasztott. A léggömböt 150 másikkal együtt egy Serrieres-de-Briord-ban tartott iskolai jótékonysági vásáron eresztették fel.   A család a héten képeslapot kapott, amelyet Stephany aláírással október 18-án adtak postára. A Florian címkéje mellé írt angol nyelvű üzenetből kiderült, hogy, hogy a nő „egy szívének kedves helyen” bukkant a léggömbre – mondta Nadine Schweitzer, a fiú anyja. Étienne Kapikian, a Météo France, a francia meteorológiai szolgálat munkatársa szerint meglepő, de nem lehetetlen, hogy egy ilyen könnyű tárgy több ezer kilométert tegyen meg a magasban fúvó szelekkel.„Csak találgatni lehet, elképzelhetjük például, hogy a léggömböt Kelet-Európába, majd Oroszország északi részébe fújta a szél, ahonnan az északi-tengeri partvidék mentén haladt, majd Alaszkán keresztül Chicagóba jutott”. A titokzatos amerikai levélíró nem adta meg sem a családnevét, sem a címét. „Szeretnénk megismerni, de mintha tűt keresnénk a szénakazalban” – mondta Nadine Schweitzer.Schweitzerék nem adták fel a reményt, hogy megtalálják Stephanyt. „Egy chicagói ismerős várhatóan megírja Florian és Stephany történetét egy helyi lapban. Azután ott vannak a közösségi portálok is. Talán kapunk választ” – mondta Nadine.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?