Kunyhóban a székháza a Bonaparte építőjének

Pozsony |

<p>Néhány nappal azután, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) adócsalás gyanújával eljárást indított a Bonaparte épületkomplexumot megépítő Real Forum Invest ellen, a társaság hirtelen nevet, székhelyet és ügyvivőt váltott.&nbsp;</p>

A Denník N lap figyelmeztetett arra, hogy annak a cégnek, amely a pozsonyi Bonaparte épületkomplexumot építette – Robert Fico kormányfő is ott lakik –, jelenleg egy solymoskarcsai kunyhóban van a székhelye. Mindezt néhány nappal azután, hogy a NAKA október 10-én megkezdte az adócsalás ügyében a vizsgálatot. Még az átköltözés előtt a céget Real Forum Investről átnevezték Fulkrumra. A társaságnak már egy új ügyvivője is van, Mészáros József Pál magyar állampolgár.

A társaság tulajdonosa eredetileg a kétes múlttal rendelkező, szintén adócsalással gyanúsított Ladislav Bašternák volt, akit minden jel szerint Robert Kaliňák belügyminiszterhez is üzleti kapcsolat fűzi. Bašternák viszont a cégről még 2013-ban mondott le, az új tulajdonos Karol Blaha lett. 2014-től pedig a társtulajdonosok közt szerepel egy bizonyos Aphinya Saeheng thaiföldi állampolgár.

A rendőrség a Bonaparte építése során felmerült adócsalási ügyben Jozef Rajtár (SaS) parlamenti képviselő beadványa kapcsán vizsgálódik. A Bonapartét építő cég az államtól korábban 3,5 millió eurónyi áfát igényelt vissza, Rajtár szerint fiktív könyvelés alapján. „Meggyőződésem, hogy a cég székházának és ügyvivőjének hirtelen megváltoztatása szoros összefüggésben van a megkezdett rendőrségi vizsgálattal” – állítja Rajtár. Meggyőződése, hogy ha a cégnek magyarországi ügyvivője van, a hatóságoknak sokkal nehezebb lesz kikérni és összegyűjteni a szükséges iratokat, írásos bizonyítékokat. (dem, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?