Rangos sportverseny Köbölkúton

Köbölkút |

<p>Utolsó fordulójához érkezett a nemzetközi Kis-Kárpátok-kupa motokrosszsorozat. Az idény utolsó versenyét holnap tekinthetik meg az érdeklődők, a rendkívül látványos és technikás köbölkúti pályán, az ARDEA üdülőközpont területén</p>

. Külön érdekesség, hogy a terepépítészeti bravúrként is aposztrofálható motokrosszpályát az a köbölkúti ikertestvérpár alakította ki, akik közül most, a Kis-Kárpátokkupa idei utolsó, kilencedik viadala előtt összetettben Vörös Zoltán áll az élen, fivére, Vörös Gábor pedig a második helyezett.


A testvérek számára a másik versenysorozat, a hat futamból álló Szlovák Kupa is szép eredménnyel zárult: az összesítésben Zoltán a második, Gábor pedig az az ötödik lett.
„A Kis-Kárpátok-kupán meglehetősen magas a pontszámelőnyünk - mondta Vörös Zoltán. -Ha nem jön közbe valami váratlan malőr, valószínűleg meg is tartjuk a két első helyet. Mindenesetre jelenleg a saját testvérem a legfőbb riválisom. És persze ez fordítva is így van. Nekem arra kell vigyáznom, hogy mindenképpen befejezzem a futamot, nehogy megelőzzön. Akár még defekttel is! Egyszóval mindent megteszek a győzelemért!“
Ilyenkor, ősszel már - noha úgy néz ki, hogy ismét egy napsütéses hétvégére számíthatunk -, feltehetően kevesebb locsolásra szorul a krosszpálya, mint a nyári szárazságban. Örülnek is a versenyzők, mert - mint mondják - egy kis nedvesség, egy kis sár mindig jobb, mint a fullasztó por. Na és persze maga a verseny is látványosabb, „csúszkálósabb“, bukósabb… A versenyzők pontos létszáma még nem ismert, a különféle kategóriákban mintegy százötven indulót várnak.

A szervezők szerint ezt részint az időjárás is befolyásolhatja, másrészt pedig - mivel az utolsó futamról van szó -két verzió lehetséges. Az egyik, hogy a gyöngébb és távolabb lakó krosszosok úgy érzik, számukra már eldőlt az idei sorozat, másokat viszont épp ellenkezőleg, a pontszerzés utolsó lehetősége csalogat majd a köbölkúti pályára. Ezúttal egy harmadik helybéli motokrosszos, Bebiák István is szerepel az indulók között. A Vörös fivérek a nyár folyamán ismét alakítottak egy kicsit a krosszpályán, s az új, háromszáz méteres szakasszal egy kör jelenleg 2250 méter hosszú. Elmondásuk szerint arra összpontosítottak, hogy a nézők számára még vonzóbb, s egyúttal biztonságosabb is legyen a verseny.

KÖBÖLKÚTI MENÜ Szombat - 8.00: edzés 12.00: verseny Kategóriák: MX1, MX2, MX85, MX4+ Szenior, Hobbi, Profi (csepécz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?