Szombaton tartják meg a Smer programalkotó konferenciáját

Pozsony |

<p>A Smer programalkotó konferenciájára, amely szepetember végén elmaradt, most szombaton kerül sor. A konferenciára külföldi szociáldemokratákat is meghívták, többek között Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnököt és a német szociáldemokrata párt elnökét, Sigmar Gabrielt.&nbsp;</p>

A párt új ideológiai teziseit az alelnök, Pavol Paška és Ľubomír Blaha parlamenti képviselő dolgozták ki, a dokumentumot azonban  a párton belül is éles kritika érte, így elvetették azt. A párt vezetése végül Vladimír Fiačot, a kormányfő tanácsadó-testületének főnökét bízta meg a program kidolgozásával.  Ján Podmanický, a Smer csacai járási elnöke elmondta: a programadó konferenciával kapcsolatos konzultációt és nyílt vitát a média szándékosan túlértékeli. Annak látszatát akarják kelteni ugyanis, hogy a Smer súlyos belső problémákkal küzd, és széthullóban van. Podmanický szerint ugyanakkor egy csaknem 20 ezer tagot számláló párt esetében normális és természetes, hogy egyes tagoknak "alapvetően más" elképzelésük legyen a párt működéséről. "A múltban is voltak, akik elhagyták a pártot, vagy bírálták, semmi új nem történik" - tette hozzá.  FICÓÉK ELNÉMÍTANÁK A KRITIKUSOKAT Arra, hogy a Smert sokan a HZDS-hez vagy az SDKÚ-hoz hasonlítják, Podmanický úgy reagált: Robert Fico abban különbözik más pártvezetőktől, hogy nem távolítja el a potenciális versenytársait. "Nem számolt le a legnagyobb bírálóval sem, hanem inkább kereste a módját, hogyan tartsa egyben a pártot. Nem félt magas állami pozíciókba helyezni azokat, akik a versenytársaivá válhattak volna" - tette hozzá.  A képviselő elmondása szerint a konferencián reagálni fognak a párt egyes képviselőinek "szisztematikus meglincselésére" a média által, ami sok esetben teljesen alaptalan. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?