Most Budapest várakoztatja Malina Hedviget

Budapest |

<p>Magyarországon még mindig nem döntöttek arról, átveszik-e Malina Hedvig ügyét. Az ötezer oldalas akta magyarra fordított kivonatát augusztus végén megkapta a budapesti Legfőbb Ügyészség, de egy héten belül újabb kiegészítő adatokat kért.</p>

Amint Merhej Raulla, a Legfőbb Ügyészség helyettes szóvivője tájékoztatott, a magyar vádhatóság újabb kiegészítő adatokat kért a szlovák igazságügyi hatóságoktól. „E kiegészítő adatok hiányában az eljárás átvételéről nem lehet megalapozott döntést hozni” – írta a helyettes szóvivő.

TÍZ ÉVE VERTÉK MEG MALINA HEDVIGET

A szlovák igazságügyi minisztérium szóvivője, Peter Bubla megkeresésünkre megerősítette, hogy a magyar fél további információkat kért a bírósági eljárás részleteiről és Hedvig rendőrségi kihallgatásának teljes jegyzőkönyvét is látni szeretné. „A fordításra vonatkozó kérelmet az ügyben illetékes Nyitrai Járásbíróságnak továbbítottuk, és amint megkapjuk a választ, haladéktalanul továbbítjuk azt a magyar Legfőbb Ügyészségnek” – írta Peter Bubla.

A budapesti Legfőbb Ügyészség az adatok alapján dönthet az ügy átvételéről és elutasításáról is. Az átvétel még mindig nem feltétlenül jelenti az ügy gyors lezárását, noha az egykori diáklány elleni támadás tíz éve történt, azóta sok bizonyíték megsemmisült és Szlovákiában inkább politikai, mint bűnügyként kezelték a történteket. Hedvig épp ezért vette fel 2013-ban a magyar állampolgárságot, költözött Magyarországra és kérte az ügy átadását a magyar hatóságoknak. Ez azonban a jelek szerint nem feltétlenül fogja számára azt jelenteni, hogy tíz év múltán maga mögött tudhatja az ügyet.

FŐÜGYÉSZSÉG: MALINA HEDVIG A HIBÁS

A budapesti vádhatóság továbbíthatja azt a bíróságnak is, amely lefolytatja a tárgyalást. Ebben az esetben a szlovák hatóságok közvetítésével minden tanút újra beidéznének és minden szakértői vizsgálatot elvégeztetnének Magyarországon, ami több hónapig vagy akár több évig is eltarthat.

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"259748","attributes":{"alt":"","author":"Leczo Zoltán felvétele","class":"media-image","style":"width: 620px; height: 456px;","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?