Távozhat a TV2 vezérigazgatója

Budapest |

<p>A Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy 2017. ja&shy;nuár 1-jével távozhat posztjáról Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója - olvasható&nbsp;<a href="http://mno.hu/belfold/tavozhat-a-vajna-fele-tv2-vezerigazgatoja-1366453…; target="_blank">az újság online felületén.</a></p>

A Magyar Nemzet információi szerint az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe került kereskedelmi televíziónál már keresik a szakember utódját. A kaszinóüzletet is uraló Vajna éppen egy évvel ezelőtt, októberben jelentette be, hogy megegyezett a korábban az RTL Klubot vezető Gerkensszel.

A tavaly év végén – az állami tulajdonú Eximbank hiteléből – kormányközelbe került TV2-höz érkező szakember szerződtetése azért volt meglepő, mert még a rivális RTL vezetőjeként élesen bírálta a kormány reklámadóra vonatkozó terveit. Arról is szóltak a hírek, hogy Gerkens családját fenyegették, ezért külföldre költöztette őket, a Business Week szerint a tévés minderről úgy nyilatkozott: „Ez nem Oroszország vagy Mexikó. De jobb félni, mint megijedni.” A TV2 vezetőjeként Gerkens egyébként kerülte a nyilvánosságot, idén áprilisban szólalt meg először a csatorna ügyeiről, méghozzá a minap beszüntetett Népszabadságnak. Akkor azt mondta, szerinte Habony Árpád kormányközeli tanácsadónak „nincs befolyása a TV2-re”. Arra a kérdésre pedig, hogy akkor miről beszélgetett Habonnyal pár héttel korábban a Four Seasons Hotelben, Gerkens azt állította: nem Habonnyal beszélgetett, hanem egy másik asztalnál „reggelizett”. Habonyról azt mondta: „Okos embernek tartom, és kedvelem az okos embereket.”

Dirk Gerkens esetleges távozását a TV2-csoport sajtóosztálya tagadta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?