Meghirdették a Duna Alap második pályázatát

Pozsony |

<p>Tavaly közel 27 ezer euróból 6 projektet támogattak, idén majdnem 20 ezer euróval több pénzt osztanak szét.</p>

Megjelent a Duna Alap második pályázati felhívása. Idén a Duna és a Kis-Duna környékének revitalizációjára kérhetnek pénzt a nonprofit szervezetek.

Az első pályázati felhívásra beküldött 6 projektre közel 27 ezer eurót osztottak szét. A nyilvánosság a Duna Alap szeptemberben megrendezett második fórumán megismerkedhetett a tavaly támogatott projektekkel. Idén 45 ezer euró gyűlt össze az Általános Hitelbank (VÚB), a Slovnaft és a Kúšik család támogatásából. Az összeg ötödét, 9 ezer eurót a Kis-Duna környékén levő közösségi területek felélénkítésére különítettek el a szervezők. A pályázati felhívásra olyan projekteket várnak, amelyek célja, hogy közelebbi érintkezési felületet alakítsanak ki a folyókkal, felélénkítsék azok élővilágát és természeti értékeit, elősegítsék a folyamatos és kellemes közlekedést, vagy a kapcsolatépítést a környező települések, országok lakosaival.

A nonprofit szervezetek december 15-ig adhatják le kérvényeiket. A Duna Alap honlapján (dunajskyfond.sk) bővebb tájékoztatást olvashatnak a felhívásról. Teljes projekteket és a távlati tervek megvalósulását szolgáló programokat is várnak a felhívásra.

A kérvényeket szakmai bizottság értékeli, amelynek a Duna Alap tanácsosai a tagjai: építészek, környezetvédők, sport-, üdülő- és közösségi programokkal foglalkozó szakemberek. A támogatás összegét a Közép-európai Alapítvány igazgatótanácsa határozza meg. Legkésőbb márciusban nyilvánosságra hozzák azoknak a névsorát, akik, illetve amelyek pályázatát támogatják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?