Menekült nem szállhat fel a reggeli buszra

Calizzano |

<div>Kitiltotta a reggeli buszokról a menedékkérőket az olasz kisváros polgármestere.</div>

A több mint 1500 lakosú, liguriai kisváros polgármestere, Pierangelo Olivieri rendelkezése szerint a Calizzanóban tartózkodó menedékkérők nem szállhatnak fel a reggeli buszokra, amelyekkel a diákok a közeli nagyvárosokba járnak iskolába. Döntését úgy indokolta, hogy az afrikai menedékkérők magatartása „zavarja” az iskolás lányokat, bár eddig még senki nem zaklattak. Hozzátette, hogy a migránsok jegyet sem szoktak vásárolni, ingyen utaznak, ezért sem kell őket a buszokra felengedni. A polgármester felszólította a távolsági buszokat üzemeltető szövetkezetet, hogy a migránsokat ne engedje fel a reggeli járatokra, csak a később indulókra, és vetessen velük jegyet. A közlekedési vállalat vezetője lehetetlennek nevezte az utasok megkülönböztetését faji alapon. Calizzanóban negyven menedékkérő van: többségében huszonéves afrikai fiatalemberek, akiket az önkormányzat a helyi szállodában helyezett el. A szállót napközben elhagyják, és Calizzano környékén végeznek munkát. A szállodában lakó nigériai és elefántcsontparti menedékkérők már többször összeverekedtek, legutóbb hárman megsebesültek, és a rendőrségnek kellett beavatkoznia. A polgármester hangsúlyozta, döntését nem a rasszizmus vagy az intolerancia motiválja, de a szállodában lezajlott vita és a helyi lányok beszámolói megváltoztatták a menedékkérőkkel szembeni hangulatot. Ezért azt kérte az olasz belügyminisztériumtól, hogy a Calizzanóban tartózkodó menedékkérők felét máshova helyezze át.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?