Újabb túlárazott komputertomográfok

Pozsony |

<p>Mintegy 820 ezer eurót veszíthetett a Zsolna megyei önkormányzat két CT-berendezés megvásárlásával, állítja Miroslav Beblavý ellenzéki képviselő. Juraj Blanár (Smer) megyefőnök szerint viszont a legjobb ajánlatot tevő jelentkezővel kötöttek szerződést.</p>

Újabb smeres politikussal szemben merült fel annak gyanúja, hogy túlságosan drágán vásárolt a fenntartásában lévő kórházaknak CT-berendezést. Miroslav Beblavý szerint a Zsolna megyei önkormányzat még 2011-ben vett két komputertomográfot a fenntartásában levő liptószentmiklósi és trstenái kórházakba összesen 790 ezer euróért az Intes Poprad cégtől. A beszerzési árat tekintve ugyan ez volt a legjobb ajánlat, a második legolcsóbb Siemens 1,447 millióért adta volna a CT-ket, viszont ha a 7 éves szervizelést is beszámítjuk – amit a Siemens 10 centért végzett volna – akkor már az Intes ajánlata a legdrágább, összesen 2,272 millió euróval. „A tényleges ár 57%-kal, vagyis 825 ezer euróval volt magasabb a legolcsóbbnál” – magyarázta Beblavý. Az ajánlatok értékelésénél ugyanis külön értékelték a berendezések, és külön a szervizelés árát, ezért az Intes ajánlata magasabb pontszámot kapott. Juraj Blanár szerint a versenyfeltételek nyilvánosak voltak, azokat minden pályázó elfogadta, senki sem támadta. „Beblavý úr olyan témát nyitott meg, amely a 2013-as választások témája volt” – magyarázta Blanár. Szerinte nem köthettek szerződést a Siemensszel, legfeljebb az egész közbeszerzést törölhették volna. A versenyben elért ár így is alacsony, 1,136 millió euró egy berendezésért 7 éves javítással. (lpj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?