Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek

<div>Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.</div><div>&nbsp;</div>

Közleményük szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves közgyűlésén Washingtonban tárgyalt több nemzetközi pénzügyi intézmény vezetőjével, az Egyesült Államok-Magyarország Üzleti Tanács tagjaival és számos befektetői csoport képviselőjével.    A tárcavezető a közlemény szerint hangsúlyozta: Magyarország megítélése pozitív fordulatot vett, a partnerek mindegyike elismeri az elmúlt évek gazdasági teljesítményét.   A washingtoni tárgyalásokat összegezve Varga Mihály azt mondta: a magyar gazdaság átalakításának sikerét nemzetközi viszonylatban sem vitatják. "A kiegyensúlyozott, tartós növekedés, a vállalkozásokat ösztönző jogszabályi környezet, a stabil pénzügyi helyzet egyre több befektetőt vonzhat Magyarországra" - idézte a minisztert az NGM.   Közleményük szerint a nemzetgazdasági miniszter tárgyalásai közül kiemelte a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével folytatott megbeszélést, amelynek keretében Cyril Mullerrel áttekintették a magyar kormány és a Világbank között folyamatban lévő aktuális ügyeket, de kitértek a nemzetközi migrációs helyzetre is.    Varga Mihály találkozott az Ázsiai Infrastruktúra-beruházási Bank (AIIB) elnökhelyettesével, Sir Danny Alexanderrel is, akivel megvitatták az AIIB tervezett bővítésének helyzetét, Magyarország csatlakozásának lehetőségeit. Poul Thomsen IMF-igazgató meghívására Varga Mihály részt vett a közép-kelet- és délkelet-európai pénzügyminiszterek és jegybankelnökök szűk körű, a világgazdaság és a régió gazdasági helyzetéről és kilátásairól szóló eszmecseréjén is.   Varga Mihály több nemzetközi hitelminősítő intézet és pénzügyi intézmény képviselőjével is találkozott, akikkel a magyar nemzetgazdaság szempontjából meghatározó kérdéseket és Magyarország növekedési kilátásait vitatták meg. Mindemellett a miniszter részt vett a Bank of America befektetői konferenciáján, ahol a befektetőket a magyar gazdaság helyzetéről tájékoztatja - olvasható az NGM közleményében.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?