Saláta: „Nyerni megyünk Szlovéniába”

<p>Az angolok elleni vb-selejtezőn hiányzott a&nbsp;szűk keretből, a&nbsp;szlovének és a&nbsp;skótok elleni találkozó előtt azonban visszakerült oda. Saláta Kornél, a pozsonyi Slovan hátvédje ismét tagja a szlovák labdarúgó-válogatottnak, de azt még nem tudja, pályára lép-e szombaton Ljubljanában.</p>

Hogyan készül a nemzeti csapat a szombati, ljubljanai mérkőzésre?

A vb-selejtezősorozat első meccsén kikaptunk Angliától, így Szlovéniába három pontért megyünk. Nagyon fontos meccs lesz, a továbbjutás szempontjából szükségünk van a győzelemre.

Számított rá, hogy a sok hiányzó miatt ismét behívja Ján Kozák szövetségi kapitány?

Gondoltam, hogy be fognak hívni, mert Škrtel eltiltás miatt semmiképp nem játszhatott volna Szlovéniában, Gyömbér pedig megsérült. A kapitánynak nem nagyon volt más választása a középhátvéd posztjára.

Tudja már, hogy fog-e játszani?

A kapitány soha nem beszél előre senkivel a kezdőcsapatról, ezt csak a mérkőzés napján, nagyjából három órával a kezdőrúgás előtt szokta kihirdetni.

És arról beszéltek már, milyen taktika lehet hatásos a szlovénok ellen?

Az edzéseken már gyakoroljuk a taktikát. Az lesz a kulcsfontosságú, hogy a hátuk mögé tudjunk kerülni. A videózás még csak most következik, ahol megbeszéljük, kikre is kell a leginkább figyelni.

Szlovénia az első fordulóban Litvániában játszott, ahol egy 2:2-es döntetlennel kezdte a selejtezősorozatot. Látta azt a mérkőzést?

Nem láttam, és nincs is sok emlékem a szlovén futballról. Amikor 2009-ben Szlovákia a pozsonyi Téglamezőn 2:0-ra kikapott Szlovéniától, a lelátón ültem, de az már nagyon régen volt, nem igazán emlékszem rá.

Milyen a hangulat a csapatban az angolok elleni 1:0-s vereség után? Majdnem kihúzták a 0:0-t, a hosszabbítás ötödik percében jött Lallana gólja.

Anglia ellen a vereség benne van a pakliban. A hangulat jó, készülünk a következő meccsre.

Az sem okoz feszültségeket, hogy Vladimír Weisst ittas vezetéssel vádolják, és a premizálási rendszerről is csak szerdán született megegyezés a nemzeti csapat és a szövetség között?

Nem, nem, ugyanolyan összetartóak vagyunk, mint az Eb-kvalifikáció alatt. Mi nem foglalkozunk ezekkel az ügyekkel.

A vb-selejtezősorozat nehezebb lesz, mint az Eb-kvalifikáció volt, eleve kevesebb csapat jut ki, és nehéz ellenfelekkel is kerültek össze: a favorit Anglia mellett a szlovénok és a skótok is továbbjutásról álmodoznak.

Tényleg nehéz a csoport, de ez így volt az Európa-bajnokság előtt is. Akkor a spanyolokkal, ukránokkal, fehéroroszokkal voltunk egy csoportban, és megmutattuk, hogy velük is tudunk játszani és nyerni is. Most is majdnem pontot szereztünk Anglia ellen. Szerintem a skótok és a szlovénok is verhetők.

Mi lesz, ha nem sikerül három pontot hozni Ljubljanából?

Erre nem is gondolunk, nyerni megyünk Szlovéniába!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?