Újabb zűr a szlovák labdarúgó-válogatottnál

Pozsony |

<p>Alig egy héttel a szlovénok és a skótok elleni vb-selejtezők előtt újabb zűr van a szlovák labdarúgó-válogatottnál. Ifj. Vladimír Weisset vasárnap este megállították a rendőrök, a futballista nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát.</p>

Az ügyről a JOJ televízió számolt be, amely szerint a Weiss által vezetett Mercedes G típusú személygépkocsiban tízen ültek, a szlovák válogatott játékos pedig sem az alkoholszondás tesztbe, sem a vértesztbe nem egyezett bele. Ezáltal automatikusan olyan elbírálás alá kerül, mintha 1 ezrelék alkohollal a vérében vezetett volna – ez már bűncselekménynek számít. A futballista előzetes letartóztatásba került, ahonnan tegnap délután engedték ki.

Juraj Kuráň, ifj. Weiss ügyvédje először az ügyről tájékoztató JOJ televízió praktikáitól határolódott el, szerinte ügyfele teljes nevének nyilvánosságra hozatala sérti a személyiségi jogait. Kuráň ezután hozzátette, nem is Weiss vezette az autót. „Azt a személyt, aki az autót vezette, a rendőrök nem is akarták alkoholtesztnek alávetni, viszont Vladimír Weiss-szal szemben ezt nem késlekedtek megtenni, pedig többen is tanúsították, hogy nem ő vezette az autót” – hangsúlyozta Kuráň.

Tegnap délután azonban a rendőrség vádat emelt a 26 éves pozsonyi Vladimír W. ellen ittas vezetés miatt, nyilvánvalóan a válogatott futballistáról van szó.

Az ügy a lehető legrosszabbkor érte a szlovák válogatottat, amely már így sem készült ideális hangulatban a szombati, szlovéniai, valamint a keddi, skótok elleni hazai vb-selejtezőkre.

Múlt héten derült ki, hogy nem tisztázott a nemzeti csapat jutalmazási rendszere, a futballisták egységes meccsenkénti 5000 eurós rajtpénzt követelnek, a szövetség azonban ellenfélhez és eredményhez is kötné a premizálást, ahogy az Eb-selejtezősorozatban is volt.

A válogatott tegnapi gyülekezőjén Ján Kozák szövetségi kapitány mellett Ján Kováčik, a Szlovák Futballszövetség elnöke is megjelent, ám az újságírók meglepetésére csak egy szponzori szerződés aláírásának erejéig maradt, a közvéleményt foglalkoztató kérdésekkel kapcsolatban nem nyilatkozott.

Kozák a szokásos bevezető szövegében elmondta, mely játékosok nem csatlakoztak még a csapathoz, felsorolta azokat, akiknek még klubbeli kötelezettségeik vannak, hozzátette, hogy Filip Kissnek a repülővel akadtak gondjai, Martin Škrtelnek pedig műtik az orrát – Weissról azonban egy szót sem ejtett.

Az ügyre Kozák csak újságírói kérdés után reagált. „Nem tudtunk személyesen Vladkóval kapcsolatba lépni, az ügyvédjével kommunikáltunk. Úgy döntöttem, hogy bár még nem tudjuk, milyen eredménnyel zárul a nyomozás, a következő két mérkőzésen nem számítunk rá. A meccsekre készülve nyugalomra van szükségünk – mondta a kapitány. – Személy szerint nagyon sajnálom a történteket, Vladkót nagyon szeretem mint játékost, sok fontos gólt lőtt, sokat segített a válogatottnak.”

Az ingerült Kozák azt is hozzátette, szeretné, ha ezzel lezárulna az ügy, és a sajtó már nem vájkálna benne. „Amikor az ezelőtti meccsen Weiss sérülés miatt nem játszhatott, senki nem kérdezte, hogyan fog a hiányával megküzdeni a csapat” – jegyezte meg a kapitány.

Újabb újságírói kérdésre Juraj Čurný, a szövetség szóvivője elmondta, hogy a rajtpénzekről szerdán este tanácskozik majd a nemzeti csapat és a szövetség, az eredményről csütörtökön adnak tájékoztatást.

A játékosok egyik üggyel kapcsolatban sem nyilatkoztak. „Vasárnap este még meccset játszottam, nem figyeltem a híreket” – fogalmazott Matúš Kozáčik, a Viktoria Plzeň kapusa. „Nem tudok ehhez hozzászólni, a kapitányt vagy Vladót kell erről kérdezni” – mondta Róbert Mak, a Zenit középpályása.

A futballisták tagadják, hogy a nemzeti csapatban feszült lenne a hangulat, de az nyilvánvaló, hogy az Eb-selejtezősorozat alatti összetartás, egység már a múlté. A vb-kvalifikáció előtt azt ragozta a sajtó, hogy Miroslav Stoch összetűzésbe keveredett a kapitánnyal, aki emiatt már nem számít rá, most jött a prémiumok ügye, valamint Weiss esete.

A következő két meccsen ráadásul sérülés miatt több kulcsjátékos sem szerepelhet, főleg a védelem összeállítása lesz gond, mivel Gyömbér, Pekarík, Pečovský és Škrtel is hiányzik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?