Csecsemőjével szökött meg az iszalimistáktól egy német nő

Berlin |

<div>Sikerült megszöknie csecsemőjével egy német nőnek, akit tavaly raboltak el Szíriában. A fogságban szülte meg gyerekét.</div>

„A nő és csecsemő a körülményekhez képest jó egészségi állapotban van” – közölte a német külügy. Jelenleg a német konzuli szolgálat tisztviselői és a német szövetségi rendőrség tagjai vigyáznak rájuk Törökországban. Újságíróként dolgozott A Bild című lap közlése szerint a nő szabadúszó újságíróként dolgozott Szíriában a Süddeutsche Zeitungnak és egy német rádiónak.A Riporterek Határok Nélkül németországi szervezetének igazgatója, Christian Mihr szerint „az eset mutatja, milyen kiszámíthatatlan és folyamatos veszélynek vannak kitéve a szíriai háborúról tudósító újságírók”. Mihr fontosnak nevezte, hogy a német sajtó többsége visszafogta magát, nem írt a túszejtési ügyről és nem akart szenzációt faragni belőle.A külügyminisztérium szóvivője magánéleti megfontolásokra hivatkozva nem árult el részleteket az ügyről. A Reuters hírügynökség ugyanakkor emlékeztet, hogy a német Focus hírmagazin idén februárban beszámolt a történtekről, és megnevezte a 27 éves Janina Findeisent, akinek tudósításait lapja Marie Delhaes álnévvel tették közzé. 12 hónap fogság A Focus szerint az újságírónőt 2015 októberében rabolták el, kisfiát decemberben hozta világra. A hírmagazin szerint az an-Nuszra Front szíriai fegyveres csoport tartotta őt fogva, amely nemrég a Fatah as-Sam Front. A csoport cáfolta, hogy emberei rabolták el a nőt, sőt, azt állította, valójában ők szabadították ki egy meg nem nevezett „kisebb csoport” börtönéből. A JFS üzenetét az iszlamista honlapokat megfigyelő amerikai SITE központ tette közzé. Lépre csalták A Focus februárban a német szövetségi rendőrség egy forrására hivatkozva azt írta, hogy az újságírónőt egy általa ismert nő csalta csapdába azzal, hogy exkluzív információkkal ad neki az iszlamista harcosokról.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?