Névtelen levelet kapott a komáromi polgármester

Komárom |

<p>A képviselőtestület a szeptember 8-i ülésen döntött Polgár Hedvig október elsejei kinevezéséről a városi fenntartású nyugdíjasotthon igazgatói posztjára.</p>

A hét elején viszont névtelen levelet kapott a polgármester és a pályázatelbíráló bizottság elnöke is, amelynek megfogalmazói (az aláírás szerint Komárom mélyen csalódott és kedvüket vesztett polgárai – Hlboko sklamaný znechutený občania Komárna) a nyertes pályázó szakmai alkalmasságát vitatják.

Törvények és paragrafusok

Az ötoldalas, törvények idézésével, paragrafusokkal teletűzdelt beadványban arra mutatnak rá, hogy a pályázati kiírásban a feltételek közt szociális jog, szociális pedagógia, közgazdaság vagy egészségügy szakirányú, másodfokú főiskolai végzettség szerepelt. Szerintük az andragógia (felnőttképzés), ami Polgár Hedvig végzettsége, nem tartozik egyik kategóriába sem. Az eset kapcsán kritikával illették a pályázatelbíráló bizottságot, a polgármestert, sőt a főellenőrt is. Megjegyezték: ha a városvezetés nem hozza helyre a hibát, október elseje után készek a számvevőszékhez fordulni az ügy kivizsgálását kérve.

Vizsgálják a panaszt

A szeptember 19-i ülésen Andruskó Imre képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy lejárt az a határidő, amíg meg lehetett volna vétózni a szeptember 8-án elfogadott határozatot. Mivel vétó nem volt, hatályba lépett a határozat, azaz ki kell nevezni a pályázat nyertesét. Stubendek László polgármester elismerte, nem, vétózott, de szerinte meg kell vizsgálni a levélben foglaltakat is. Több képviselő viszont azon a véleményének adott hangot, hogy névtelen levelekkel nem kellene foglalkoznia a hivatalnak. A héten lapunk is érdeklődött az ügy állásáról a polgármester titkárságán, és az alábbi választ kaptuk: „Az igazgatóválasztásról szóló testületi határozatot a polgármester a határozat elkészülte után rögtön aláírta. Minden bejelentés jelzés a lakosság részéről, még ha az névtelen is. Természetesen a levél komolyságát jelzi, hogy megfogalmazói nem vállalták önnön személyazonosságukat.” Megkerestük Polgár Hedviget is, ám ő egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Meg nem erősített értesüléseink szerint az ügy hátterében az áll, hogy egy bizonyos lobbicsoport más személyt akart a nyugdíjasotthon élére, és a névtelen levéllel nyomást akartak gyakorolni a polgármesterre, hogy ne nevezze ki a pályázat nyertesét.

23 közül 17 támogató

A pályázatra egyébként hatan jelentkeztek. A beérkezett jelentkezéseket először egy háromtagú borítéknyitó bizottság vizsgálta meg formai szempontból – azaz, hogy a pályázók teljesítettek-e minden, a kiírásban szereplő feltételt. Ezután a héttagú pályázatelbíráló bizottság hallgatta meg a jelentkezőket és a bizottságból öten Polgár Hedviget sorolták az első helyre. Mivel a nyugdíjasotthon a város járulékos szervezete, ezért az igazgató személyét a polgármester előterjesztésére a testületnek kellett jóváhagynia (Polgár Hedviget a 23 jelenlévő képviselő közül 17-en támogatták), a kinevezését viszont a polgármester írja alá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?