Késes támadás Minnesotában - sérültek

<p>Legalább nyolc embert szállítottak kórházba az amerikai Minnesota állambeli St. Cloud város egyik bevásárlóközpontjában elkövetett késes támadást követően - közölték a helyi hatóságok.</p>

 A bevásárlóközpontban szombat este történt késes támadás, a rendőrség közlése szerint az elkövető meghalt. Az áldozatok állapota nem súlyos, heten már elhagyhatták a kórházat, miután ellátták sebesüléseiket.
 

A CBS Minnesota hírtelevízió internetes felülete szerint a támadó biztonsági egyenruhát viselt, utalást tett Allahra, és megkérdezte az egyik áldozatot, hogy muzulmán-e.
    

A késelőt egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt állította meg, halálos lövést adott le rá - tette hozzá a hírtelevízió.
    

Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozó két szemtanú arról számolt be, hogy a támadás helyszínén arra lettek figyelmesek, hogy emberek kezdtek feléjük rohanni. Más szemtanúk is arról számoltak be, hogy sikoltozó emberek menekültek a támadó elől. A bevásárlóközpontot és környékét lezárták a hatóságok.
    

Az Egyesült Államokban több incidens is történt szombat este. New Jerseyben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg. Nem sokkal később egy szemetes konténer robbant be New York-ban, a detonációban legalább huszonkilenc ember sérült meg. Az utóbbi incidenst New York polgármestere szándékos cselekedetnek minősítette, ugyanakkor leszögezte: egyelőre semmi nem utal arra, hogy terrorakció történt volna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?