Szabadlábon a merénylő, aki Jodie Foster miatt lőtt rá Reagenre

Washington |

<p>Szabadon engedték John Hinckleyt, aki 35 évvel ezelőtt megkísérelte meggyilkolni Ronald Reagan akkori amerikai elnököt - jelentette szombaton a The Washington Post című amerikai lap.</p>

Egy amerikai bíróság még júliusban döntött a 61 éves férfi szabadon engedéséről mivel úgy ítélte, hogy Hickley sem magára sem másokra nem jelent veszélyt többé.

John Hinckley 1981-ben egy washingtoni szálloda előtt lőtt rá Ronald Reaganre, mint később elmondta azért, hogy felhívja magára Jodie Foster színésznő figyelmét. Reagan elnököt akkor két hétig ápolták kórházban, a lövöldözésben megsebesült az elnököt kísérő rendőr és az elnök sajtótitkára, James Brady is. Hinckleyt akkor nem börtönbüntetésre, hanem zárt osztályon történő kezelésre ítélték, mert az igazságügyi orvosszakértők beszámíthatatlannak találták.

Hickleyt 1981 óta egy washingtoni pszichiátriai intézetben kezelték. 2006-tól kezdődően többször is meglátogathatta a Virginia államban élő édesanyját, akinél mostantól lakhat. Ugyanakkor néhány hatósági korlátozással kell szembenéznie, így nem érintkezhet Reagan családtagjaival, sem Jodie Fosterral. Emellett folytatnia kell a kezelését, és mindössze 80 kilométerre hagyhatja el édesanyja házát, ilyen esetben pedig mindig kell hogy legyen nála GPS-helymeghatározásra képes, bemérhető mobiltelefon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?