Szlovákiai Roma Unió: Bugár tartson ellenőrzést a romaügyi kormánybiztosnál

Pozsony |

<p>A&nbsp;parlamenten kívüli Szlovákiai Roma Unió pártja felszólította Bugár Bélát (Híd), hogy tartson ellenőrzést a&nbsp;romaügyi kormánybiztosnál.</p>

A Szlovákiai Roma Unió szerint a 2010 és 2015 közötti éveket kell megvizsgálni. František Tanko, a párt elnöke, azt mondta: a közvéleménynek joga van megtudni, milyen állapotban van valójában a roma-kérdés Szlovákiában, és meg kéne világítani, hová mennek a romáknak szánt pénzek.

Tanko szerint 2010-2015 között számos szervezet és nonprofit egyesület kapott pénzt a romák problémáinak megoldására, a pénzt viszont másra is használni kéne. Tanko szerint a pénzeket olyan szervezetek kapták, melyek egy bizonyos politikai párthoz állnak közel. Konkrétumot azonban nem mondott, csak annyit, hogy ez a párt jelenleg nincs a parlamentben.

Tanko azt állítja, egy több mint 200 szervezetet tartalmazó listája van, melyek több millió eurós támogatásokat kaptak. A listát állítólag egy névtelen e-mailben kapta, és nyilvánosságra fogja hozni, ha a kért vizsgálat nem történik meg. Tanko szerint ebben az esetben nagy balhé lesz.

Tankónak nem csak a kiutalt pénzekkel van baja, Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos munkájával is elégedetlen, akit épp a Híd jelölt a pozícióba. Szerinte senki nem tudja, milyen konkrét lépéseket tesz Ravasz a romák érdekében, még ha meg is látogatott néhány települést. „Másképp képzeltük el a munkáját. Mintha falhoz lenne szorítva, kévés kompetenciája van.“ – mondta Tanko. Pártja ezért azt is mérlegeli, hogy hogy Bugárt Ravasz visszahívására szólítsák fel.

Tanko azt sem érti miért van szükség egy romaügyi és egy kisebbségi kormánybiztosra is: „Nem tudom miért vannak ketten, minthogy a magyar és a romák is kisebbség“ – nyilatkozta.

Nagy András, a Híd szóvivője azt nyilatkozta, hogy „Tanko úr támadásaival nem kívánunk foglalkozni.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?