Dankónak kilenc autója van, Kaliňák százezreket vágott zsebre tavaly

Pozsony |

<p>A parlament hivatalos oldalán közzétették a honatyák 2015-ös vagyonbevallását.</p>

Andrej Kiska államfőnek 95 732 euró bevétele származott tavaly a hivatalából, átalánypótlék gyanánt pedig további 15 933 euróra tett szert. Az elnöki fizetését minden hónapban rászorulók között osztotta szét. Különféle szerződésekből további 236 547 eurós bevétele volt. Kiska ezen kívül poprádi és Nagyszalóki ingatlanok tulajdonosa vagy társtulajdonosa.  A második legfőbb közjogi méltóság, Andrej Danko házelnök egy családi házon, egy lakáson és egy vállalkozás üzletrészén kívül kilenc személyautó, valamint a minimálbér 35-szörösét meghaladó értékű ékszerek és karórák boldog tulajdonosa.  Robert Fico kormányfőnek a hivatalából tavaly 45 353 eurós bevétel származott, az átalánypótlék 12 914 euró volt. Ficónak Kislévárdon van nyaralója, Pozsonyban szőlészete, illetve két autója. Robert Kaliňák belügyminiszter hivatalából tavaly 40 780 eurós bevételhez jutott, átalánypótlékként pedig további 11 674 euróhoz. Ezen kívül 326 596 eurót tüntetett fel vagyonbevallásában "egyéb bevételek" címen. Két lakása van Pozsony belvárosában, ezen kívül üzletrészei és részvényei különböző vállalatoknál, illetve egy motorkerékpárja. Bugár Béla, a Híd elnöke tavaly 23 551 eurót keresett képviselőként. Ingatlanjai vannak Somorján, Úszoron, Macházán és Nyékvárkonyon. Ezen kívül egy személyautót, értékpapírokat és üizletrészeket is feltüntetett vagyonbevallásában. Lucia Žitňanská igazságügy-miniszter 23 532 eurós bevételt vallott be, plusz 16 620 eurót átalánypótlékként. Solymos László többek között karóráját is feltüntette vagyonbevallásában. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?