Karel Gott októberben újra visszatér a színpadra

Prága |

<p>Karel Gott október 10-én visszatér a színpadra és egy év szünet után újra koncertet tart Prágában - közölte Aneta Stolzová, a magyarok körében is népszerű énekes szóvivője.</p>

A cseh könnyűzene Európa-szerte népszerű művészénél tavaly ősszel nyirokcsomórákot fedeztek fel, amelynek következtében novembertől márciusig kemoterápiás kezelést kapott. A vizsgálatok kimutatták, hogy a kezelés sikeres volt.

Az idén 77 éves énekes néhány hónapos lábadozás és pihenés után mintegy két hete vállalt először nyilvános szereplést, amikor Berlinben részt vett a Skoda gyár új terepjárójának ünnepélyes bemutatóján. Szeptember elején pedig részt vett a közszolgálati Cseh Televízió legnépszerűbb vitaműsorában, ahol már jelezte, hogy rövidesen visszatér a színpadra.

"Nagy koncerteket most nem vállalok, kisebb termekben fogok fellépni" - mondta Karel Gott. Szóvivője szerint az október 10-i koncertre is egy kisebb, de patinás teremben, a kisoldali Malostranská besedában kerül sor. Részletek egyelőre nem ismeretesek. 

"Amennyiben megtörténne, hogy az összes rajongóm esetleg nem fér be a Malostranská besedába, úgy meghívom őket az O2 arénába, ahol az Impuls kereskedelmi rádió koncertjének keretében vállaltam el fellépést" - tolmácsolta Gott szavait szóvivője.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"245934","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Míg a Malostranská besedába néhány száz ember fér be, az O2 csarnok befogadóképessége koncertek esetén 18 ezer. Ezen az esten azonban Karel Gott csak egy-két dalt énekel el. 

Betegsége és a kezelés ellenére a töretlenül népszerű énekes tavaly november végén személyesen vette át a jubileumi, immár ötvenedik alkalommal átadott díjat, amely 1964-től 1991-ig az Arany Csalogány nevet viselte, majd egyéves szünet után 1993-tól a Cseh Csalogány elnevezést kapta. A közönség hosszú percekig felállva, vastapssal és éljenzéssel köszöntötte az énekest, s ugyanilyen ovációk kísérték távozását is a színpadról.

A 40-szeres Arany-, majd Cseh Csalogány-díjas énekes világszerte 50 arany-, ezüst- és platinalemezt nyert el. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?